Een screenshot van de nieuwe Jumbo-app. FOTO: Jumbo.
Een screenshot van de nieuwe Jumbo-app. FOTO: Jumbo. (Foto: )

'Praat met Jumbo' om niets meer te vergeten

Jumbo lanceert in de Nederlandse versie van Google Assistant, de Google Assistent, een handige boodschappen-app waarmee klanten hun boodschappen makkelijk kunnen inspreken en bestellen. Met behulp van geavanceerde voice-technologie kunnen digitale boodschappenlijstjes opgesteld en aangevuld worden.

VELDHOVEN - Jumbo introduceerde vorig jaar al een inmiddels veelgebruikte spraakoptie in haar bestaande mobiele app. Hiermee was zij de eerste supermarktketen met een app die óók suggesties doet voor het boodschappenlijstje.
Het is voor iedereen herkenbaar: tijdens het koken pas merken dat de aardappels bijna op zijn. Of achter het stuur schiet ineens te binnen dat het wc-papier op is. Snel opschrijven of een boodschappenlijstje aanmaken in de app gaat op zo'n moment niet. Dankzij de nieuwe app van Jumbo in de Google Assistent zijn de benodigde producten in te spreken voor ze weer vergeten zijn. Het enige wat gedaan moet worden, is Jumbo aanroepen in de Google Assistent door 'Praat met Jumbo' te zeggen. Vervolgens kan begonnen worden met inspreken: 'Appels, kaas, rode wijn, spaghetti…'

De nieuwe app heeft Jumbo in eigen beheer ontwikkeld. Een team van de Jumbo Tech Campus maakte een gebruiksvriendelijke digitale toepassing waardoor gebruikers van Google eenvoudig en snel hun boodschappen bestellen.

Meer berichten