Foto: Persgroep

Column Ik bedoel maar...

Ik herinner het mij goed... 3 keer in de week kwam Toontje de Melkboer bij ons door de straat. Hij had een mooie Campinakar, die dan getrokken werd door een stevige knol. En als ik voor moeder bij Toontje de lege, gespoelde melkflessen inleverde, dan mocht ik altijd even op de bok zitten met de teugels in handen.
Ook de DAFjes in het toenmalige straatbeeld herinner ik mij nog heel goed. Kapitein Kessels, die op de hoek van de straat woonde, die had zo'n Eindhovense mercedes. In een bruin geelachtige kleur, waarbij je meestal aan iets anders denkt...
Zelfs meneer en mevrouw De Coo die 3 deuren verder woonden, reden een DAF. Die was grijs. Dat vonden we overigens schitterend passen bij hen, want het waren een stel grijze muizen!
Wat ik mij in deze trouwens zeer goed herinner is, dat Kapitein Kessels en meneer en mevrouw De Coo nooit met stukken stonden. Zelfs in de winter niet. Ze stapten dan gewoon in hun blikken koektrommeltje, startten de motor en reden meteen weg, zonder horten of stoten. Veel VW's Kever en Opeltjes Kadett zag ik dat niet nadoen.
De tijden zijn veranderd. Opvattingen ook. Mijn buurman rijdt een elektrische auto. Grijs van kleur. Ik bedoel maar...

Meer berichten