Een gezellige, drukke sfeer op de terrassen van Riethoven tijdens de jaarmarkt. FOTO: RHC.
Een gezellige, drukke sfeer op de terrassen van Riethoven tijdens de jaarmarkt. FOTO: RHC. (Foto: )

Riethovens Harmonie Corps houdt jaarmarkt in ere

John Vlassak, RHC.

Ook dit jaar houdt het Riethovens Harmonie Corps weer haar traditionele jaarmarkt. Op zondag 5 augustus vindt dit voor de 14e keer plaats en zijn alle thuisblijvers en vakantiegangers uit de regio weer van harte welkom. De jaarmarkt is op en rondom het vernieuwde dorpsplein, de Brouwerswei en een gedeelte van de Dorpsstraat. Dus in het prachtige en sfeervolle centrum van Riethoven.

RIETHOVEN - De jaarmarkt kent weer een gevarieerd aanbod van marktkramen, maar ook van speciale attracties. Diverse handwerklieden, zoals een mandenvlechter, imker, fries houtsnijwerker, siersmid en een glas in lood-bewerker, zijn maar een greep uit wat allemaal te bekijken is. Ook het brood bakken in de eigen mutserdovens wordt getoond en natuurlijk zijn de broden erna te koop.

Uilen

Voor de kinderen zal niet alleen het schminken leuk zijn, maar tevens de aanwezige 'levende have'. Het kleinvee met konijnen, kippen, cavia's en de bijzondere alpaca's. Dit jaar zijn er ook enkele indrukwekkende uilen aanwezig, waarmee de kinderen op de foto kunnen. Als ze durven, tenminste!
Voor het eerst is de Riethovense Gudsclub dit jaar op de markt om te laten zien wat voor een prachtige dingen zij maakt. Tevens demonstreren de leden zij hoe leuk deze hobby is.

Primeur

De vaste attracties, zoals het 'Rythovens Ouw Getög' met hun uitgebreide collectie oude landbouwwerktuigen, de diverse tractoren en natuurlijk de regionaal zo bekende oude DAFjes, zijn ook allemaal weer aanwezig. Dit jaar komt de DAF-club zelfs met een primeur. Voor het eerst presenteren zij hun nieuwe stand met onder andere de Variomatic en de CVT.

Muziek

Als de lokale harmonie de organisatie van de markt ter hand neemt, wordt de muziek natuurlijk niet vergeten. Zo treden onder andere De Hofmuzikanten uit Bergeijk en Die Stalfreunde uit Wintelre op. Ook zal het duo Kelner & Co op verrassende wijze leuke deuntjes ten gehore brengen. De terrassen van de bestaande horecagelegenheden zijn uiteraard geopend zodat ook de inwendige mens niets te kort hoeft te komen. Noteer dus zondag 5 augustus in de agenda, zodat niemand later spijt moet hebben er niet bij te zijn geweest in Riethoven.

Meer berichten