De obesitaschirurgen van Máxima Medisch Centrum zijn trots op de erkenning. Vlnr: F. van Dielen, A. Luijten en W. Leclercq. FOTO: MMC.
De obesitaschirurgen van Máxima Medisch Centrum zijn trots op de erkenning. Vlnr: F. van Dielen, A. Luijten en W. Leclercq. FOTO: MMC. (Foto: MMC)

Voorkeursziekenhuis obesitaszorg: MMC

Het obesitascentrum van Máxima Medisch Centrum (MMC) is door zorgverzekeraar CZ bestempeld als locatie voor de beste zorg voor de behandeling van extreem overgewicht. Het centrum is voor 2019 aangewezen als voorkeursziekenhuis voor maagverkleiningen, ook wel bariatrische chirurgie genoemd. Het is het 2e jaar op rij dat MMC geprezen wordt voor het behandeltraject bij obesitas.

VELDHOVEN - Landelijk ontvangen enkele ziekenhuizen het predicaat 'beste bariatrische zorg' van CZ. In de regio Zuidoost-Brabant is dat het MMC. Dit naar aanleiding van het aantal operaties en de ervaring van de chirurgen en de uitgebreide begeleiding vóór en na de operatie. En bovenal de kwaliteit van zorg; het obesitascentrum presteert op alle graadmeters bovengemiddeld en voldoet daarmee zonder meer aan de norm 'beste zorg'.
Het obesitascentrum van MMC heeft in de regio de langste ervaring op het gebied van maagverkleinende chirurgie. Na de operatie volgt een persoonlijk behandeltraject van 5 jaar om patiënten naar een gezonde leefstijl te begeleiden. Beweging onder begeleiding, psychologische hulp en het opzetten van het juiste voedingspatroon behoren tot het traject.

Naast obesitaschirurgen zijn gespecialiseerd verpleegkundigen, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten, internisten en plastisch chirurgen betrokken.

Meer berichten