Zal Cultfest evenveel volk op de been brengen als dat Cult & Tumult jaren achtereen wist te doen? FOTO: Ad Adriaans.
Zal Cultfest evenveel volk op de been brengen als dat Cult & Tumult jaren achtereen wist te doen? FOTO: Ad Adriaans. (Foto: Ad Adriaans)

Subsidie voor een nieuw gratis cultureel festival Veldhoven

Van de redactie.

Veldhoven krijgt een compleet nieuw en geheel gratis toegankelijk cultureel festival. Het college van Burgemeester en Wethouders besloot afgelopen week dinsdag om de nieuwe stichting Cult Veldhoven te ondersteunen met een jaarlijkse subsidie, plus een incidentele opstart-subsidie.

VELDHOVEN - In 2017 ging de alombekende stichting Cult&Tumult failliet. Al snel na dit faillissement ontstond vanuit de Veldhovense samenleving het initiatief om toch een vervolg aan dit populaire en gratis toegankelijke festival te geven.
Het gemeentebestuur reageerde onverdeeld positief op dit initiatief. Ondernemers en culturele instellingen werken op dit moment naarstig samen aan het opzetten van een fris en sprankelend cultureel programma voor alle inwoners van Veldhoven.

Cityfest

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zaterdag 30 september aanstaande vindt het nieuwe culturele festival voor de eerste keer plaats. Als Cityfest. Het is - comform de initiële gedachte - een meerdaags, gratis en openbaar toegankelijk cultureel festival op meerdere locaties. Informatie over de programmering volgt eind juli via de onder dit artikel staande website.

Subsidie

De Stichting Cult Veldhoven ontvangt van de gemeente in 2018 en 2019 een meerjarige subsidie van maar liefst 27.000,00 euro per jaar. Hetzelfde bedrag was voorheen jaarlijks gereserveerd voor het Cult&Tumult-festival.

Voor de komende jaren komt daar nog een incidentele opstartsubsidie bij om het nieuwe festival lokaal, regionaal en provinciaal goed op de kaart te zetten. Deze subsidie bedraagt voor het jaar 2018 12.500,00 euro. Onder voorbehoud van vaststelling gemeentebegroting 2019 en 2020 wordt voorts een aanvullende incidentele subsidie verleend van 10.000,00 euro (voor 2019) en 5.000,00 euro (voor 2020). In 2020 start de nieuwe budgetperiode voor de jaarlijkse subsidies.

Meer berichten