Foto: Jordy

Jordy Graat

Sommige mensen moeten er nog niet aan denken, maar het is dichterbij dan je denkt. Carnaval 2019. Op 1 maart is het weer zover!
Ik ben er ook al sinds een paar weken mee bezig. Vergis je niet, het in de steigers zetten van zo'n feestje is veel werk. Ook zag ik de vacature van nieuwe prins in Rommelgat. Meteen had ik wat zorgelijke gevoelens, omdat ik weet hoe lastig het was om de afgelopen jaren eentje te vinden. Ik hoop oprecht, dat er snel iemand is die deze traditie in ere houdt en begaan is met het Veldhovense carnaval.
Prins zijn is een mooie maar zware taak, dus je moet er echt 110% voor gaan. En is het natuurlijk veel meer dan die 5 dagen feest. Wat ik wel denk is, dat je een onvergetelijke tijd gaat hebben. Dus alleen daarom al hoop ik dat veel potentiële prinsen zich zullen aanmelden.
Carnaval en tradities lijken - in heel Brabant overigens - langzaam te vervagen. Daarom is het juist belangrijk om er met z'n allen de schouders eronder te zetten. 'Ja jij hebt mooi praten maar waarom meld jij je dan niet aan?', hoor ik mensen terecht denken. Zolang ik nog op TV dit fantastische feest mag presenteren, lukt het mij gewoon niet om prins te zijn. Maar, zeg nooit nooit...

Meer berichten