Foto: Persgroep

Column: Ik bedoel maar...

Ik en knutselen... Of iets repareren... Ons lieve Heer heeft mij voorzien van 2 linker handen. En zodra ik iets moet maken, dan weten die 2 absoluut niet hoe samen te werken.
Een voorbeeldje! Enige tijd geleden alweer kocht ik in ons dorp bij de fietsenwinkel - nee, namen noem ik niet! - een mooie vouwfiets.
Waarom een vouwfiets? Ja, daar heb ik over nagedacht. Een vouwfiets past namelijk mooi in de laadruimte van de auto. En als die daarin past, dan hoef ik niet eerst een trekhaak te laten monteren, noch hoef ik een fietsenstandaard bij de ANWB te kopen. Slim hè?
Ok, de fietsenverkoper laat mij diverse vouwfietsen zien. En eentje daarvan, die spreekt me wel aan. Maar voordat ik die koop, wil ik toch eerst wel even proberen of die echt in de laadruimte van mijn auto past. "Gaat uw gang maar", zegt de vriendelijke verkoper die inmiddels de desbetreffende fiets met enkele snelle handelingen 'gevouwen' heeft.
"Dan zullen we eens kijken", mompel ik. Vervolgens pak ik het rijwiel, trek aan het stuur, geef een duw aan de kettingkast, zet het zadel in de hoogste stand en draai de trappers zo'n 90 graden. Het resultaat? Nee, echt geen vouwfiets... Eerder een rechthoekig afweergeschut! Ik bedoel maar...

Meer berichten