"Zonderwijk is een mooie, groene wijk." FOTO: Jurgen van Hoof.
"Zonderwijk is een mooie, groene wijk." FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

'Uit Zonderwijk wil ik niet meer weg!'

Mireille Camps

Mijn favoriete plekje is...

Naam?

"Mijn naam is Charlotte van Beek"

Geboortedatum?

"Op 24 december 1954 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in?

"Ik woon in de wijk Zonderwijk."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Dat is de hele wijk Zonderwijk, waar ik al 17 jaar heel graag woon."

Waarom?

"Zonderwijk is een mooie, groene wijk, waar een diversiteit aan mensen woont. Mensen hebben me weleens gevraagd wat ik zou doen als ik 1 miljoen euro zou winnen. Dan zou ik waarschijnlijk wel een bungalow willen, maar uit Zonderwijk wil ik niet meer weg! Ik werk 20 uur per week in Ontmoetingscentrum 't Tweespan en doe ook nog vrijwilligerswerk achter de bar en voor de wijkkrant. Toen ik nog in Helmond woonde, leerde ik Herman kennen, een echte Veldhovenaar. We gingen chatten, mailen, bellen en spraken toen iets af. Op een gegeven moment ben ik met mijn dochter in Veldhoven komen wonen. Want Herman zei: 'Ik heb nòg een grote liefde en dat is Stichting Jeugdbelangen Veldhoven', waar hij veel voor deed en nog doet. Op een gegeven moment ben ik daar ook gaan werken en ik vind het geweldig hier. Ook vind ik het super dat een aantal vrijwilligers van onze stichting, Erespelden hebben mogen ontvangen afgelopen weekend."

Kom je hier vaak?

"Wekelijks... Bijna elke dag."

Neem je wel eens iemand mee?

"Ja, tijdens de 25e Spektakeldag, begin juni. Mijn schoonzus en haar dochter hielpen mee. Ze vonden het zó leuk, dat ze volgend jaar weer komen!"

Nog iets anders over jouw favoriete plekje?

"Ik zie zonder meer het positieve van de mensen en ik heb een vol, fijn leven. Met de Marokkaanse gemeenschap in Zonderwijk heb ik súperleuk en goed contact. Het was hartstikke gezellig tijdens de Iftar, het voetbal kijken en het Suikerfeest."

Meer berichten