Wethouder Daan de Kort is genomineerd als meest inspirerende Nederlander met een beperking.
Wethouder Daan de Kort is genomineerd als meest inspirerende Nederlander met een beperking. (Foto: Pien Buwalda)

Daan de Kort meest inspirerende Nederlander met een beperking?

Van de redactie

17 Brabanders zijn genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. Dat blijkt uit de lijst van genomineerden die recentelijk is bekendgemaakt. De Gouden Venus van Milo is de onderscheiding voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. De winnaar ontvangt 10.000 euro om te besteden aan een goed doel. In Veldhoven is wethouder Daan de Kort genomineerd.

VELDHOVEN - De lijst van 100 inspirerende mensen met een beperking is tot stand gekomen door een oproep om hiervoor kandidaten aan te melden. Naast bekende Nederlanders als paralympisch kampioen Bibian Mentel (vanwege haar inspirerende sportprestaties) en radiopresentator Matijn Nijhuis (vanwege zijn inzet om meer mensen met een handicap in de media te laten verschijnen), staan minder bekende mensen op de lijst die ook bezig zijn om de samenleving mooier te maken. Via de website www.goudenvenusvanmilo.nl is per persoon - dus ook van Daan de Kort - terug te lezen waarom hij of zij genomineerd is en kan er op hen worden gestemd. Op de Facebookpagina van het DELA goededoelenfonds is actuele informatie over de actie en de genomineerden te lezen.

Erkenning

Marc de Hond, ambassadeur van het DELA goededoelenfonds, vertelt waarom het fonds deze onderscheiding eigenlijk in het leven heeft geroepen: "Ik weet zeker dat er in Nederland duizenden mensen met een handicap zijn die ontzettend goede dingen doen voor een ander en daarnaast ook een geweldig voorbeeld zijn. De erkenning daarvoor begint te groeien. Met de Gouden Venus van Milo willen we deze mensen nog eens extra in het zonnetje zetten."
Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de uiteindelijke winnaar van het DELA goededoelenfonds een geldbedrag van maar liefst 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is. Nummer 2 en 3 op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een nog altijd aantrekkelijk geldbedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro.

3e keer

DELA goededoelenfonds verzorgt dit jaar voor de 3e keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Tot en met zondag 9 september kan iedereen nog stemmen via www.goudenvenusvanmilo.nl. Zondag 23 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Meer berichten