Heren Bosko promoveert naar de 1e klasse na 2 x winst op Fletiomare uit Vleuten - De Meern. FOTO: FB.
Heren Bosko promoveert naar de 1e klasse na 2 x winst op Fletiomare uit Vleuten - De Meern. FOTO: FB. (Foto: FB )

Heren Basko schrijven historie

Ruud Spoor

Bloedstollende wedstrijd

Het vaandelteam van de Veldhovense hockeclub Basko heeft afgelopen zaterdag een nieuw hoofdstuk aan de historie van de club toegevoegd. Met een zwaarbevochten overwinning in Vleuten - De Meern (2 - 3) is tegen Fletiomare, voor het eerst in de geschiedenis van de Veldhovense club, een plek in de 1e klasse afgedwongen.

VLEUTEN-DE MEERN - Een 4e plek in de 2e klasse zet aan het einde van het reguliere seizoen de deur naar een hoger niveau open. Daarvoor moet er wel 2 keer gewonnen worden van het Utrechtse Fletiomare, dat vecht om klassebehoud.
De Veldhovenaren zetten alles op alles om promotie af te dwingen en met resultaat. De 1e play-off wedstrijd is op zaterdag 23 juni ondanks een vroege achterstand thuis gewonnen met 2 - 1. Afgelopen zaterdag wordt in een bloedstollende returnwedstrijd in Utrecht met 2-3 opnieuw een winstpartij voor Basko op de borden gezet. Met de 2 overwinningen voorkomt Basko dat er een 3e, beslissende, promotiewedstrijd gespeeld moet worden.
Wat het nieuwe seizoen gaat brengen is nog ongewis. Zeker is wel, dat Basko het moet doen zonder 3 van hun basisspelers. Joris Allewij, Guido Pieters en Jordi Ernst speelden afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd in het blauw-zwarte vaandelteam.. Hun vertrek maakt echter wel de weg vrij voor enkele veelbelovende jeugdspelers die nu door kunnen stromen.

Meer berichten