Een foto van een van de verwaarloosde paarden in Spanje. FOTO: Juul Vullings
Een foto van een van de verwaarloosde paarden in Spanje. FOTO: Juul Vullings (Foto: JUUL VULLINGS)

Resultaat actie verwaarloosde paarden in Spanje

Tonnie Wesseling

Half maart valt in het Veldhovens Weekblad het ambitieuze plan te lezen van 5 studenten van de Fotovakschool in Venlo, waaronder de Veldhovense Joy Mennings.

VELDHOVEN - Voor het studievak New Bussiness moesten ze een bijzonder project bedenken en hun keus viel op de Spaanse Stichting Paard in Nood Spanje. Deze stichting zet zich met hart en ziel in voor de vele verwaarloosde paarden in Spanje, met name in het arme gedeelte van de Spaanse provincie Andalusië.

Duidelijke folder

Via een zelf opgestarte crowdfundingactie konden in april 2 van de 5 studenten, Sanne Wiering en Juul Vullings, uiteindelijk naar de Spaanse Stichting in de buurt van Sevilla afreizen. Met eigen ogen zien ze de ècht deplorabele toestand van de vele verwaarloosde paarden die deze stichting bij boeren oppikt of langs de kant van de weg vindt, om vervolgens te proberen deze edele beesten weer enigszins een beetje op te kunnen kalefateren. Ze maken er abstracte foto's van en er wordt een duidelijke en aansprekende folder van gemaakt, in het Spaans natuurlijk.
Joy Mennings: "De folder wordt uitgedeeld aan de Spaanse Dierenpolitie en aan de eigenaren van de verwaarloosde paarden, zodat ze misschien te weten komen hoe ze een paard wèl moeten verzorgen. We hebben via Facebook een professioneel vertaalbedrijf gevonden die de folder in het Spaans kon vertalen. De opbrengst van de crowdfunding is helaas niet voldoende om hen te betalen, maar het vertaalbedrijf vindt dit zo'n mooi doel dat ze het helemaal gratis voor ons hebben gedaan!"

Schrijnend verschil

De 3 thuisgebleven studenten hebben in Nederland ook abstracte foto's gemaakt, maar dan van gezonde Hollandse paarden. Van beide series wordt een expositie gemaakt die het schrijnende verschil maar al te goed laat zien. Deze expositie vormt de kroon op het project van de 5 ondernemende studenten en is komend weekeinde te zien in een Venlose paardenstal. Hierbij zijn ook de 5 studenten zelf aanwezig.
Mennings: "Wij hopen dat in ieder geval de folders erg gaan helpen zodat mensen in Spanje zien hoe ze een paard écht moeten verzorgen!"

Meer info over en foto's van de verwaarloosde paarden in Spanje zijn te zien op Facebook via Project Paard in Nood Spanje.

Meer berichten