Aantredend commandant Vliegbasis Eindhoven, kolonel Harold Boekholt, is de echtgenoot van de vertrekkende commandant, kolonel Elanor Boekholt - O'Sullivan. FOTO: KLu.
Aantredend commandant Vliegbasis Eindhoven, kolonel Harold Boekholt, is de echtgenoot van de vertrekkende commandant, kolonel Elanor Boekholt - O'Sullivan. FOTO: KLu. (Foto: KLu, sectie communicatie.)

Vliegbasis Eindhoven krijgt een nieuwe commandant

Van de redactie

Kolonel Elanor Boekholt - O'Sullivan draagt dinsdag 26 juni het commando van Vliegbasis Eindhoven over aan haar echtgenoot Harold Boekholt. Kolonel Boekholt - O'Sullivan voerde 2 jaar het bevel over de basis. Tijdens de plechtigheid maken een aantal vliegtuigen van de Eindhovense vloot een zogenoemde Fly-by.

MEERHOVEN - Harold Boekholt begint zijn carrière bij Defensie als cadet bij de landmacht. Van de genie stapt hij over naar de luchtmobiele brigade (rode baret). Om de integratie tussen land- en luchtmacht bij de brigade te bevorderen, volgt hij de vliegopleiding voor de Apache. Hij vervult functies bij de Tactische Helikopter Groep en later bij het Defensie Helikopter Commando (DHC). Zijn operationele periode sluit hij af met een uitzending van 4 maanden als detachements-commandant van het Apache-detachement Taskforce Uruzgan. Na het doorlopen van de Hogere Defensie Vorming vervult hij functies bij het Logistiek Centrum Woensdrecht, de Defensiestaf en het DHC.

Ruimschoots

Kolonel Harold Boekholt was verantwoordelijk voor het leiden van de Afdeling Strategie en Advies van het Commando Luchtstrijdkrachten. Hij heeft ruimschoots ervaring opgedaan als strategisch adviseur. Deze kennis is goed toepasbaar binnen zijn toekomstige functie als commandant van Vliegbasis Eindhoven, waarin hij te maken krijgt met de komst van het nieuwe tank- en transporttoestel de A330 Multi Role Tanker Transport en de transitie naar de '5e generatie Vliegbasis Eindhoven'.

Veel vluchten

Onder het commando van kolonel Elanor Boekholt - O'Sullivan zijn vanaf Vliegbasis Eindhoven talloze militaire- en humanitaire transportvluchten uitgevoerd. In 2017 wordt met het KDC-10 tank- en transportvliegtuig en de C-130 Hercules ondersteuning geleverd in het Midden-Oosten. Daarnaast verplaatsen beide toestellen mensen en materieel van en naar de Bovenwindse eilanden na orkaan Irma. Ook is zij verantwoordelijkheid voor de openstelling van het vliegveld, zodat Eindhoven Airport 17 uur per dag, 7 dagen per week van de vliegbasis gebruik kan maken.
Elanor Boekholt - O'Sullivan besteedt tijdens haar commando veel aandacht aan de thema's veiligheid en cultuur. Ook aan de samenwerking met Eindhoven Airport.

Meer berichten