Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven zoals Burendag met kennis, geld en contacten. FOTO: Oranje Fonds.
Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven zoals Burendag met kennis, geld en contacten. FOTO: Oranje Fonds. (Foto: )

Nu aanmelden voor Burendag 2018

De inschrijving voor de 13e editie van Burendag is begin deze week geopend. Alle buurten van Nederland kunnen hun Burendagactiviteit aanmelden en een financiële bijdrage aanvragen via www.burendag.nl.

VELDHOVEN - Burendag wordt ieder jaar georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds om buren dichter bij elkaar te brengen. Deze editie gaan de organisatoren zich extra inspannen om buren bij elkaar te krijgen in buurten waar dat niet vanzelfsprekend is. Burendag valt dit jaar op zaterdag 22 september.
Burendag is in het leven geroepen om het contact tussen buurtgenoten te bevorderen en er zo voor te zorgen dat buurten socialer en veiliger worden. In 2017 deden zo'n 1 miljoen mensen mee aan duizenden activiteiten in heel het land. Denk hierbij aan het aanleggen van een buurtmoestuin, samenkomen onder genot van kopje koffie, het opknappen van de straat, het organiseren van een culturele middag of een sport- en speldag.
In 2006 organiseerde Douwe Egberts de 1e editie van Burendag met 300.000 deelnemers, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot. Sinds 2006 organiseerden buurten al zo'n 36.000 Burendagactiviteiten. De financiële bijdrage is maximaal 400,00 euro. Via onderstaande website kan een aanvraag ingediend worden.

www.burendag.nl

Meer berichten