"Het Odeon is altijd een heel ongedwongen bij elkaar zijn en iedereen kan hier gewoon 'zijn eigen ding doen'. Af en toe organiseren we dingen voor de jongeren die hier komen. Jongeren kunnen hier altijd terecht, gewoon om te hangen, samen te zijn." FOTO: Theo van Sambeek.
"Het Odeon is altijd een heel ongedwongen bij elkaar zijn en iedereen kan hier gewoon 'zijn eigen ding doen'. Af en toe organiseren we dingen voor de jongeren die hier komen. Jongeren kunnen hier altijd terecht, gewoon om te hangen, samen te zijn." FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

'Jongeren kunnen hier altijd terecht'

Mireille camps

Mijn favoriete plekje is...

Naam?

"Mijn naam is Esther Sanders"

Geboortedatum?

"Op ben ik geboren 18 mei 1992."

Woont in Veldhoven in?

"In de wijk De Polders."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Mijn favoriete plekje is jongerencentrum Odeon aan de Burg. Van Hoofflaan 151 in Veldhoven."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?

"Het Odeon is altijd een heel ongedwongen bij elkaar zijn en iedereen kan hier gewoon 'zijn eigen ding doen'. Af en toe organiseren we dingen voor de jongeren die hier komen. Jongeren kunnen hier altijd terecht, gewoon om te hangen, samen te zijn."
"Ik was hier al ruim 10 jaar vrijwilligster door het project 'Uit de Shit' om jongeren dus proberen uit de shit te helpen. Zo ben ik er ingerold en nu doe ik een beetje van alles rondom het jongerenwerk. Uiteindelijk heb ik daarna een opleiding voor dit werk gedaan. Ook met mijn collega's van Cordaad is het altijd gezellig, hier. Je kunt het ook niet alleen, je hebt elkaar nodig. Ik behoor met ongeveer 5 andere jongerenwerkers tot de 'harde kern'. Maar het is ook leuk om nieuwe gezichten te zien."

Kom je hier vaak?

"Ik kom wekelijks in jongerencentrum Odeon."

Neem je ook weleens iemand mee naar deze plek?

"Ik neem niet specifiek iemand mee naar Odeon."

Wil je zelf nog iets anders kwijt over jouw favoriete plekje?

"We hebben hier ieder jaar een nogal groot evenement, namelijk VET Veldje. Maar dit jaar gaan we het helemaal anders doen en gaat het VET Fair heten. Meer op tieners gericht, met spelletjes en op zaterdagmiddag in plaats van zaterdagavond.
"Op zaterdag 30 juni zijn jongeren tussen de 12 en 20 jaar van harte welkom om hiernaartoe te komen van 14.00 uur tot 19.00 uur. Dat wordt gewoon een uiterst gezellige middag in en rondom Odeon en je mag al je vrienden meenemen. Ook als je 11 jaar bent, hoor!"

Meer berichten