BZB-saxofonist Robert van Asseldonk repeteerde een keer met fanfare St. Willibrordus. FOTO: Ad Adriaans.
BZB-saxofonist Robert van Asseldonk repeteerde een keer met fanfare St. Willibrordus. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: Ad Adriaans)

Fanfare en drumband met BZB op folk- en rock-toer

Ad Adriaans

Fanfare en drumband St. Willibrordus zoeken zaterdag 9 juni de folk en rock op. In een tent aan de Merenweg in Wintelre treedt het korps dan samen op met BZB.

WINTELRE - Al enkele maanden oefent de fanfare zo'n 10-tal arrangementen die ze samen met de band gaan spelen. Daaronder bekende nummers als 'Echte vrienden' en 'Koning Pinteman'. De drumband is er ook bij betrokken, ook zij spelen enkele nummers mee.

Uitdaging

De Wintelrese muzikanten hebben ervaren dat de arrangementen heel anders klinken als de band niet meespeelt. Trompettist Jeroen van der Heijden: "Je zou de nummers zo niet herkennen. We missen de band, vooral de zang."
Voor de fanfare is de uitdaging dan ook groter dan voor BZB, weet BZB-saxofonist Robert van Asseldonk inmiddels. "Voor de fanfare is het spannender dan voor ons. Wij doen wat we normaal doen, maar zij moeten een heel ander soort muziek maken."
Eén keer speelde Van Asseldonk mee tijdens de repetitie van de fanfare. Voorafgaand aan het optreden zaterdzg 9 juni vindt de generale repetitie plaats met de complete band. "Onze ervaring is dat dan alles op zijn plek valt", weet Van Asseldonk.

Gigantisch

De saxofonist omschrijft de muziek van BZB als Nederlandstalige feestmuziek met een rock- en folkrandje. Hij kijkt al uit naar het gezamenlijke optreden. "Ons repertoire leent zich helemaal om samen met een fanfare te spelen. We hebben het al verscheidene keren gedaan en een fanfare is echt een toevoeging. De energie die je samen hebt, is gigantisch. Het is leuk om te doen en het wordt één groot feest", blikt hij vooruit.
Hij ziet voor het Wintelrese korps nog een voordeel. "Het is voor de fanfare een kans om aan de jeugd te laten zien dat ze meer doen dan op straat lopen en marsen spelen."
Tijdens de avond worden er 3 sets gespeeld. De aftrap wordt verzorgd door de fanfare en drumband. De 2e set door BZB. De apotheose van de avond vindt tijdens de 3e set plaats als zowel fanfare, drumband en BZB het grote podium bezetten. 80 muzikanten zetten dan de tent op zijn kop.
Kaarten 15,00 euro via fdwintelre.nl. VIP-kaart 50,00 euro.

Meer berichten