Nick Jongenelen aan het werk tijdens de ouderenmiddag, afgelopen dinsdag 29 mei. FOTO: Stanja Krath.
Nick Jongenelen aan het werk tijdens de ouderenmiddag, afgelopen dinsdag 29 mei. FOTO: Stanja Krath. (Foto: Stanja Krath)

SC-leerlingen bezorgen ouderen een middagje vertier

Stanja Krath

Leerlingen uit havo leerjaar 3 van het Sondervick College hebben dinsdag 29 mei van 12.00 tot 16.30 uur een ouderenmiddag georganiseerd. Ruim 200 senioren hebben zich hiervoor aangemeld.

VELDHOVEN - Op 4 locaties in Veldhoven, te weten Sentrum '70, gemeenschapshuis D'n Bond, 't Patronaat en MFA-Noord, worden die dinsdagmiddag de gasten op leeftijd verwelkomd voor een middagje vertier. Na de Brabantse koffietafel met bloedworst, gebakken appeltjes en een glaasje brandenwijn is het al snel tijd voor de bingo en de liederentafel.

Vanaf oktober

Nick Jongenelen, een van de leerlingen uit havo leerjaar 3 van het SC: "We hebben alle liedjes op school ingestudeerd, dat was eigenlijk best wel leuk om te doen. Het lied 'Méditerranée' van Toon Hermans kende ik niet en was wat lastiger om te leren, maar dat is me uiteindelijk ook gelukt. De liedjes van Guus Meeuwis waren makkelijker."
"We zijn vanaf oktober bezig geweest met de organisatie. In december hadden we voor de ouderen kerststukjes gemaakt en ook bezorgd. We kenden dus verschillende senioren al en sommige hadden al een mail gestuurd wanneer ze zich konden aanmelden voor de middag."

Sponsoring

De gezellige ouderenmiddag is mogelijk mede gemaakt door de diverse sponsoracties van de school in december, maar ook de leerlingen hebben een glinke bijdrage geleverd. Nick Jongenelen bijvoorbeeld heeft zich door zijn eigen ouders laten sponseren door klusjes te verrichten.
"Ik heb thuis de vaatwasser uitgeladen, gestofzuigerd en meer van dat soort klusjes, dat kreeg ik dan betaald van mijn ouders. Zo heb ik 30,00 euro bij elkaar gekregen."
Wat er nu nog over is van het sponsorgeld gaat naar een weeshuis in Indonesië.

Alles zelf regelen

Voor de algehele organisatie van de succesvolle ouderenmiddag moesten de leerlingen ècht alles zelf doen. En dat was nogal wat... Spelletjes bedenken, ouderen bezoeken, sponsorgeld ophalen, boodschappen doen, tafels dekken, serveren en ook alles weer opruimen. Nick Jongenelen tot slot hierover: "Het was het waard!"

Meer berichten