Het meest indrukwekkende moment is wel als de kaarsen ontstoken worden ter herinnering aan hen die door kanker het leven moesten laten. Dit jaar branden naar waarschijnlijkheid meer dan 6.000 kaarsen. FOTO: Jurgen van Hoof.
Het meest indrukwekkende moment is wel als de kaarsen ontstoken worden ter herinnering aan hen die door kanker het leven moesten laten. Dit jaar branden naar waarschijnlijkheid meer dan 6.000 kaarsen. FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

Loopevenement biedt troost en hoop

Mireille Camps

Samenloop voor Hoop in Veldhoven

De 4e Samenloop voor Hoop vindt zaterdag 2 en zondag 3 juni plaats. Dit hartverwarmende en hoopgevende loopevenement wordt om 13.30 uur geopend met het aansteken van de Vlam van Hoop. Onder begeleiding van gilde en drums zullen de Survivors om exact 14.00 uur de indrukwekkende openingsronde lopen.

VELDHOVEN - De Survivors zijn de eregasten van SamenLoop voor Hoop. In het speciaal voor hen ingerichte paviljoen kunnen zij genieten van schoonheidsbehandelingen, een diner en diverse ontspannende workshops. Het hele weekend zijn muziek, dans, sport en spel onderdeel van het programma voor iedereen, want kanker heb je niet alleen. De 63 teams, die met 1900 deelnemers 24 uur lang lopen om aandacht te vestigen op de ziekte kanker, zijn daar een hartverwarmend bewijs van. Ook honderden kinderen halen geld op tijdens een 24 minuten durende KinderSamenLoop.

Amusement

Vermeldenswaardig is zeker het Kinderplein, op zaterdag vanaf 14.30 uur, en de zangworkshop (aanmelden zangworkshop op amusement.slvh@gmail.com ) op zondag om 10.30 uur met daarna een optreden op het hoofdpodium. De vele bands zijn nauw verbonden met SamenLoop.
Bijzonder deze editie is de unieke samenwerking met de Penitentiaire Inrichting Sittard in samenwerking met het Veldhovense team Branki&Friends. Elders in deze krant daarover meer.

Kaarsenceremonie

De kaarsenceremonie is wel het meest indrukwekkende moment van het evenement. Zondag, klokslag 23.00 uur, worden kaarsen aangestoken om degenen die de strijd verloren hebben te herdenken. Organisator Peter Renders: "Er zullen dit jaar zeker 6.000 kaarsen branden."
Miranda Renders, die zich ontfermt over alle ceremonies tijdens SamenLoop voor Hoop tenslotte: "Zangdocente Asley Houben-Van Gemert zorgt met het Eindhovens Popkoor voor een zeer indrukwekkende en persoonlijke kaarsenceremonie."

Meer berichten