Zeer bijzonder is tijdens het Dommelconcert wel de uitwisseling van de wederzijdse dirigenten,  Arjan Gaasbeek van Sub Umbra en Paul van Gils van Auletes. FOTO: Sub Umbra.
Zeer bijzonder is tijdens het Dommelconcert wel de uitwisseling van de wederzijdse dirigenten, Arjan Gaasbeek van Sub Umbra en Paul van Gils van Auletes. FOTO: Sub Umbra. (Foto: )

Veldhovense harmonie maakt toch muziek op TU/e-terrein

Van de redactie

Zoals onlangs nog te lezen was in het Eindhovens Dagblad en Groot Eindhoven, is er dit jaar geen 'Muziek op de Dommel' in Eindhoven. Het festival dat sinds 2010 op het TU/e terrein plaatsvindt, houdt een financiële pauze. Hopelijk is het maar voor één jaar.

VELDHOVEN - Het niet doorgaan van 'Muziek op de Dommel' betekent een gapend gat in de agenda van harmonieorkest Auletes. Dit orkest is onderdeel van het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap (ESGM) Quadrivium en een van de partners van Muziek op de Dommel. Auletes is alle 8 edities van het Dommelevenement van de partij geweest. Eenzelfde hiaat in de agenda van Harmonie Sub Umbra uit Meerveldhoven, dat zich vereerd voelt met de uitnodiging om voor het eerst op dit hoog aangeschreven festival te komen musiceren.

Wat nu?

Wat nu te doen, stelden beide orkesten zichzelf als vraag. Met her en der wat linkjes tussen de beide orkesten is deze vraag snel beantwoord. Toch spelen! Er is immers een prachtig programma in voorbereiding genomen. Met hulp en steun van Studium Generale van de TU/e zijn de orkesten er samen in geslaagd een prachtig programma in elkaar te zetten. Een programma waarvoor de vele regionale muziekliefhebbers, die op zaterdag 2 juni nu immers ook ruimte in hun programma hebben, gerust alsnog naar het TU/e terrein kunnen afreizen.

Uitwisseling

In de prachtige Blauwe Zaal van het Auditorium van de Technische Universiteit wordt door de orkesten een gevarieerd dubbelconcert gegeven. Hierin worden alle uithoeken van het harmonierepertoire verkend. Stevig, lichtvoetig, lyrische en melancholiek, zoals alleen een harmonieorkest dat kan.
Zeer bijzonder is wel de uitwisseling van de wederzijdse dirigenten... Arjan Gaasbeek van Sub Umbra treedt als klarinetsolist op bij Auletes en Paul van Gils, de jonge maestro van Auletes, zal op zijn beurt als trompettist soleren bij Sub Umbra.

Dommelconcert

Nadenken over een naam voor dit concert, zaterdag 2 juni... Er is maar één mogelijkheid, aldus Auletes: 'DommelConcert'. En volgend jaar gewoon weer 'Muziek op de Dommel'.

Meer berichten