Lisette Vorselman (MMC) en Inge Wouters (ASML) zijn betrokken bij de organisatie van de hotspot ASML - MMC. FOTO: Ad Adriaans.
Lisette Vorselman (MMC) en Inge Wouters (ASML) zijn betrokken bij de organisatie van de hotspot ASML - MMC. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: Ad Adriaans)

ASML en MMC samen hotspot

Tijdens Dutch Technoloy Week

Ad Adriaans

Zelf een knieoperatie uitvoeren of ervaren hoe nauwkeurig de machines van ASML werken? Dat kan op zaterdag 9 juni in de Plaza bij ASML. De buren Máxima Medisch Centrum (MMC) en ASML vormen tijdens de Dutch Technology Week (DTW) een hotspot waarbij beleving centraal staat. Aanmelden voor een bezoek kan op www.dutchtechnologyweek.com.

VELDHOVEN - ASML en MMC nemen samen deel aan de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 9 juni. Op 5 locaties binnen de Brainportregio geven ook andere toptechnologie bedrijven een kijkje 'in de keuken' van hun organisatie. Een dag vol verrassende ontdekkingen voor jong en oud. "We creëren op 9 juni een beleving met betrekking tot techniek en zorg", zegt Inge Wouters. Binnen ASML houdt zij zich bezig met promoten van techniek bij jongeren van 4 tot 18 jaar. "We willen de mensen laten zien wat er hier aan mooie en innovatieve technische ontwikkelingen zijn."

Simulatiepop

ASML en MMC laten tijdens deze dag onder meer zien hoe de ontwikkelingen van de chiptechnologie bijdragen tot de innovatie van het ziekenhuis. "Veel mensen staan er niet bij stil dat er veel denk- en rekenkracht achter medische techniek schuilgaat", zegt Lisette Vorselman die vanuit MMC de hotspot organiseert. Daarbij noemt zij simulatiepop Victoria als bijna levend voorbeeld. "De chips en techniek achter deze pop zorgen voor veel innovatie op het gebied van veilige geboortezorg. Victoria kan ademen en heeft een hartslag waarmee een echte bevalling te simuleren is. Tijdens de hotspot zal Victoria daadwerkelijk bevallen."

Toekomst

Belangstellenden kunnen zaterdag 9 juni ook inschrijven op 1 van de 4 tours binnen ASML. Tours naar het dakterras, langs de cleanrooms, het Experiece Centre en naar de top van de hoogste toren. Ook zijn er lezingen, zeker ook geschikt voor kinderen. Zo vertelt Maarten Steinbuch, TU/e-hoogleraar, over robotisering in de zorg en toekomstige ontwikkelingen daarin. Dr. Oei bespreekt veilige geboortezorg en ontwikkelingen daarin. Patrick de Jager (ASML) gaat in een toevallige ontdekking door het bedrijf, waarvan de nucleaire geneeskunde kan profiteren.

De hotspot is te vinden in de Plaza van de ASML Campus. Zaterdag 9 juni is deze ingericht met veel doe-activiteiten om zelf de verbinding tussen zorg en techniek te ervaren. Ochtendprogramma (10 - 12.30 uur) of middagprogramma (13.30 – 16 uur). Voor meer informatie en aanmelden:

www.dutchtechnologyweek.com

Meer berichten