Er was veel belangstelling voor het bouwplan aan de Schimmerik. FOTO: Ad Adriaans.
Er was veel belangstelling voor het bouwplan aan de Schimmerik. FOTO: Ad Adriaans.

166 appartementen aan Bossebaan

Op het terrein waar de muziekschool staat, start in het najaar van 2019 de bouw van 4 appartementengebouwen. Hierin komen in totaal zo'n 166 appartementen. Onder de grond komen 180 parkeerplaatsen.

VELDHOVEN - De veelbesproken locatie komt eindelijk in ontwikkeling. 3 Brabantse bedrijven gaan het plan realiseren. Ontwikkelaar is Cedrus Vastgoed uit Beek en Donk. Pauwert Architectuur uit Eindhoven is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundige plan en ontwerp. De realisatie wordt opgepakt door aannemer BurgtBouw uit Deurne. Alle partijen werken samen met de gemeente.

12 bouwlagen

In muziekschool Art4U vond maandag 7 mei een drukbezochte inloopavond plaats. "Het is de 1e keer dat we met de plannen naar buiten treden. Deze avond is voor de omwonenden en andere belanghebbenden. We laten deze avond de gebiedsvisie zien. Er is nog geen uitgewerkt ontwerp", vertelt Robert Hellings van Cedrus Vastgoed.
De aanwezigen zagen op een maquette en foto's dat het voormalige kantoor van de Rabobank plaatsmaakt voor 2 gebouwen, net als het pand waar voorheen Post NL gevestigd was. Onder de gebouwen komen 2 parkeerkelders. De muziekschool staat straks centraal in het cluster gebouwen. In de kelder is voor elk appartement straks ruimte voor minimaal 1 parkeerplaats op naam. Het aantal bouwlagen van de 4 gebouwen varieert van 3 tot 12. Het hoogste gebouw komt op de plaats waar nu het voormalige Rabobankkantoor staat. De rotonde in de Bossebaan is straks de enige toegangsweg naar de appartementen. Die komen er in alle soorten: koop en huur, sociaal en vrije sector.

Vergelijkbaar

Architect Ton Smulders: "We hebben geprobeerd om aansluiting te vinden bij zowel het ontspannen wonen in een woonwijk met laagbouw, als bij de wat grotere schaal van Veldhoven, het Citycentrum. Veldhoven mag best wat ambitie hebben, vind ik. De maat van de 4 nieuwe gebouwen is afgestemd op de muziekschool. In oppervlakte zijn ze redelijk vergelijkbaar."
De openbare ruimte tussen de gebouwen is voor de architect net zo belangrijk als het bebouwde deel. "Daarop is het plan ontworpen. Je kan er van noord naar zuid en van oost naar west wandelen."

Dorp

Niet alle omwonenden zijn gecharmeerd van het hoogste gebouw. "12 verdiepingen is wel wat hoog. Veldhoven moet wel een dorp blijven", zegt mevrouw Cadier die vlakbij het gebied woont.

www.bossebaan-Veldhoven.nl

Op 15 mei is het plan aan de gemeenteraad gepresenteerd. Na de zomervakantie start de bestemmingsplanprocedure. De projectontwikkelaar verwacht tussen medio en eind 2019 met de bouw te starten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden