Muziekvereniging St. Cecilia geeft een mooi Pinksterconcert in de Zitterdse bossen, maandag 21 mei.
Muziekvereniging St. Cecilia geeft een mooi Pinksterconcert in de Zitterdse bossen, maandag 21 mei. (Foto: Daan Vonk)

Pinksterconcert 'Music 4 All' in de Zitterdse bossen

Muziekvereniging Sint Cecilia geeft op maandag 21 mei haar jaarlijkse Pinksterconcert in de Zitterdse bossen. Dit jaar is het thema 'Music 4 All' en zullen niet minder dan 7 orkesten optreden, in de leeftijd van jong tot oud. Op het prachtige terrein in de bossen zijn daarnaast een ijscowagen, wijnproeverij, broodjesbus en voor de kinderen een springkussen en schminken. Het evenement is van 13.00 tot 17.00 en is gratis toegankelijk.

VELDHOVEN - Met de deelnemers - de 7 orkesten dus - komt de muziekvereniging uit Oerle tegemoet aan het thema 'Music 4 All'. Zo zijn onder andere het jeugdorkest Knegsel-Wintelre en het Kempisch seniorenorkest uitgenodigd.

Basisschool

Ook is Sint Cecilia bijzonder trots op de deelname van De Blaasbende. Dit is een groep bestaande uit leerlingen van de basisschool 'De Brembocht' die kort kennis heeft gemaakt met muziek en graag wil laten horen wat de bendeleden in korte tijd geleerd hebben. Vinden de leerlingen het muziek maken erg leuk, dan kunnen ze zich uiteindelijk aansluiten bij een jeugdorkest van de muziekvereniging.

Kracht

Uiteraard presenteren ook alle geledingen van muziekvereniging Sint Cecilia zich tijdens het unieke Pinksterconcert in de Zitterdse bossen. Zo treden de samenspelgroep, het beginnersorkest, leerlingenorkest en groot orkest op. En daarmee toont Sint Cecilia in feite de grote aantrekkingskracht als muziekvereniging. Namelijk dat muziek maken binnen de vereniging van jong tot oud mogelijk is.

In het zonnetje

Tijdens het optreden van het groot orkest zullen de jubilarissen van de Oerse verenigingen, en gedecoreerden, in het zonnetje worden gezet. Jarenlange betrokkenheid bij een vereniging is helaas al lang niet meer vanzelfsprekend. Juist daarom is het belangrijk om de jubilerende leden in het zonnetje te zetten.

Advies

Het muzikale evenement 'Music 4 All' vindt plaats op het grasveld van de Hondensportvereniging in de Zittardse bossen. In verband met een wegonderbreking bij Zandoers geldt als advies om vanaf Knegsel te rijden. Richtingsaanwijzers helpen de bezoekers op weg.

Meer berichten