Foto: Ans Ketelaars fotografie

Unieke theaterproductie bij 't Ros Knegsel

Theater ’t Ros brengt vanaf 18 mei a.s. in De Leenhoef in Knegsel, vijf keer ‘De Winter onder de Tafel’ op de planken. Het wordt een heel bijzondere productie: Regisseur Jules Keeris (24) maakt deze voorstelling ter ere van zijn afstuderen aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Dat de productie in handen is van het gezelschap waar Jules al op heel jonge leeftijd gepassioneerd raakte door het theater maakt de voorstelling uniek. Deze afstudeerproductie wordt daarmee een kroon op het werk van Jules bij Theater ’t Ros.

De voorstellingen van Jules laten zich kenmerken door een tragikomisch en liefst absurd karakter. ‘’Voor puur realisme hoeven we niet naar het theater.’’, is zijn motto. Dat geldt ook weer voor ‘De Winter onder de Tafel’. De charmante Floortje verhuurt de ongebruikte ruimte onder haar tafel aan de arme schoenlapper Dragomir. Ze kunnen het bijzonder goed vinden samen. Floortjes omgeving lijkt daarentegen minder gecharmeerd van de vrolijke flierefluiter, die zich dagelijks vergaapt aan de goedgevormde benen van zijn hospita. Nadat ook een oude vriend van Dragomir de pittoreske ruimte tussen vloerkleed en tafelblad betrekt, krijgen Floortje en haar huurders ‘hulp’ uit onverwachte hoek.

Vanwege het kleinschalige karakter van deze voorstelling zijn er slechts 50 plaatsen per voorstelling beschikbaar. Op het moment dat we dit schrijven, zijn er nog kaartjes verkrijgbaar voor de voorstellingen van zaterdagmiddag 19 mei a.s. om 15.00u en zondagmiddag (eerste pinksterdag) 20 mei a.s. om 15.00u. Kaarten kosten € 10,00, daarbij is een drankje inbegrepen. Reserveringen uitsluitend via de website, www.theatertros.nl.

Meer berichten