"Mannen houden nu eenmaal van een beetje fout en een beetje stout. Dat kun je allemaal beleven in onze Outdoor Mancave", aldus het drietal Jerry Voorjans, Hans van Loon en Jeroen Verhagen. FOTO: Bert Janssen.
"Mannen houden nu eenmaal van een beetje fout en een beetje stout. Dat kun je allemaal beleven in onze Outdoor Mancave", aldus het drietal Jerry Voorjans, Hans van Loon en Jeroen Verhagen. FOTO: Bert Janssen.

'Mannen hebben hun eigen behoeften'

Zaterdag 9 juni is voor echte mannen! Op het terrein van de Bree bij The Post, komt The Outdoor Mancave.

VELDHOVEN - De basis voor dit evenement ligt bij fotograaf Jerry Voorjans en zijn project-Steel Faces. Daarvoor portretteert hij mannen op staal. Ruige, mooie, maar vooral eerlijke foto's; mannen zoals ze zijn.

Jaarlijks

"En deze mannen hebben hun eigen behoeften," lacht Hans van Loon. Samen met Jerry Voorjans en Jeroen Verhagen organiseert hij het Main Street Event. "Mannen houden nu eenmaal van een beetje fout en een beetje stout. Dat kun je allemaal beleven in onze Outdoor Mancave."
De opzet van The Outdoor Mancave houdt niet meer of minder in dat wat de titel aangeeft. "Mannen vinden hier de sfeer waar mannen van houden. We schenken een stevig potje bier. Op de barbecue geen zielig stukske vlees maar een goeie steak, vooral groot en veel. Optredens van Tigre Blanco, Mphire, Everybody Charles, Lapschwanz en nog veel meer."
Voorjans, Van Loon en Verhagenhopen met deze eerste editie een basis te leggen voor een jaarlijks terugkerend evenement. "Er wordt voldoende georganiseerd in Veldhoven, maar specifiek voor mannen is er niets."

Gluren en genieten

Een 'mancave' is niet compleet zonder ronkende motoren en de geur van bier en vlees. "Daar hebben we allemaal voor gezorgd. Passende muziek en alles waar mannen van houden. Van Hot Rods, verschillende motoren in allerlei variaties tot een vuurspuwshow. De Photo Xposition Steel Faces van Jerry. Een BBQ en ondertussen kan je terecht bij de barbier voor een scheer- of knipbeurt. Er valt genoeg te gluren en te genieten. Aan ons zal het niet liggen, we hebben ons huiswerk gedaan om te weten te komen wat manen er nou precies verwachten van de beleving in een mancave."

Onder begeleiding

De sfeer is vooral intiem en kleinschalig. "Wij mannen zetten ons af tegen verplichte dresscodes. Niks strak in het pak, gewoon die kleren aan waarin je je lekker voelt. Wij showen onze tattoes, eten op onze eigen manier, vooral veel en fout, en drinken bier. Het is ons eigen ding, mannen onder elkaar."
Luid lachend gaan de heren verder: "Bovendien mogen vrouwen alleen onder begeleiding van een man het evenement bezoeken. Het moet natuurlijk wel leuk blijven."
Zaterdag 9 juni kunnen mannen tussen 16.00 uur en 24.00 uur The Outdoor Mancave bezoeken. De toegang is gratis. Er geldt wel de regel vol=vol omdat het plein maar onderdak kan bieden aan een gelimiteerd aantal personen.

Meer berichten