In Brabant worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier tal van bieractiviteiten gehouden. FOTO: PR.
In Brabant worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier tal van bieractiviteiten gehouden. FOTO: PR.

Bruisende bieractiviteiten Brabant

?In heel Noord-Brabant worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier tal van bieractiviteiten georganiseerd door o.a. horecagelegenheden en brouwerijen. Van donderdag 24 mei tot en met zondag 3 juni ontdekken liefhebbers de veelzijdigheid van Nederlands bier tijdens bierproeverijen, bierdiners, masterclasses bierbrouwen, een bierfestival en rondleidingen in brouwerijen.

VELDHOVEN - De Week van het Nederlandse Bier wordt op 24 mei traditiegetrouw geopend op het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag en afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek. Iedere organisatie kan aanhaken op de Week van het Nederlandse Bier door een biergerelateerde activiteit te organiseren. Voor een overzicht van alle activiteiten en meer informatie over deelname, zie onderstaande website.

Bruisende biercultuur

Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier: "Met de Week van het Nederlandse Bier vieren we de bruisende Nederlandse biersector en kan de consument al die mooie bieren ervaren. Cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties zorgen tijdens de Week iedere dag voor diverse biergerelateerde activiteiten in het hele land. Van speciale bierdiners en – proeverijen tot bier pubquizzen, workshops en bierwandelingen- en rondvaarten. Een ontdekkingstocht door het Nederlandse bierland!"

Activiteiten Noord-Brabant

Jet van de Griendt, Biersommelier en brouwster van St. Joris: "De Week van het Nederlandse Bier is een uitgelezen kans om als horecagelegenheid en brouwerij extra aandacht te geven aan ons bier. We merken in de regio dat de interesse voor de Week alleen maar groter wordt. Met Brouwerij St. Joris in Breda doen wij uiteraard mee aan de Nederlandse Brouwerijdagen en organiseren wij een leuke proeverij. Ook fijn is de extra steun die wij ontvangen van de organisatie. Wij hebben nu al zin in een week vol Nederlands bier!"

Activiteit organiseren?

Organisaties en ondernemers die iets willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2018 kunnen hun activiteit eenvoudig aanmelden via de website. Ze kunnen hiermee rekenen op extra promotie, een communicatie-toolkit en indien gewenst ondersteuning bij het organiseren van een bierproeverij.
Voor overzicht activiteiten en informatie, zie de website.

www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Meer berichten