De internationale top van de mensport komt naar Valkenswaard. Dat levert gegarandeerd spektakel op. Op deze foto Boyd Exell, regerend wereldkampioen.
De internationale top van de mensport komt naar Valkenswaard. Dat levert gegarandeerd spektakel op. Op deze foto Boyd Exell, regerend wereldkampioen. (Foto: Ties Cleven)

Internationale top paardensport

Paardensportliefhebbers trekken weer naar Valkenswaard. Van donderdag 24 tot en met zondag 27 mei staat namelijk de derde editie van Driving Valkenswaard International (DVI) op de internationale menkalender.

BORKEL EN SCHAFT - Ruim 50 twee- en vierspanrijders uit 12 verschillende landen hebben zich gemeld voor deze prachtige wedstrijd op de terreinen van regerend Wereldkampioen Boyd Exell in Borkel en Schaft, waar het publiek 4 dagen lang gratis toegang heeft.
Deelnemers uit Australië, Oostenrijk, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Ierland, Nederland, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten slaan eind mei hun kampen op bij Exell Equestrian. Naast 29 vierspannen komen er 24 tweespannen naar Borkel en Schaft. Zij strijden in de disciplines dressuur, vaardigheid en de spectaculaire marathon.
Naast de strijd tussen de individuele deelnemers waarin gastheer Boyd Exell uiteraard meedingt, is Valkenswaard dit jaar voor het eerst het decor voor de landenwedstrijd voor vierspannen: de Nations Cup (CAIO). De landenwedstrijd werd sinds jaar en dag georganiseerd in Breda. Nadat bekend werd dat dit evenement dit jaar niet doorgaat, benaderde de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) de organisatie van DVI om de landenwedstrijd in 2018 te faciliteren. Aan de landenwedstrijd doen teams mee uit België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland en Zweden.
Driving Valkenswaard biedt 4 dagen programma met meer dan alleen internationale hippische topsport. Zo is er een spectaculaire Bicycle Challenge. Maar de menners nemen het ook buiten het parcours tegen elkaar op in een echte krachtmeting: de Tug of War (touwtrekken).
Ook de inmiddels populaire Pro-Am Challenge zorgt voor extra rivaliteit tussen de deelnemers. Zowel bij de twee- als vierspannen worden er teams gevormd met een Pro(fessional) en een Am(ateur) menner. Het is de bedoeling dat de Pro zijn teamgenoot gedurende de wedstrijd helpt om samen tot een schitterend topresultaat te komen.

Meer berichten