Lekker van het zonnetje genieten na de wandeling… FOTO: Jurgen van Hoof.
Lekker van het zonnetje genieten na de wandeling… FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

'Het brengt mij een hele hoop rust'

Naam?
"Mijn naam is Jan Huybers."
Geboortedatum?
"Op 2 april 1946 ben ik geboren."
Woont in Veldhoven in:
"Ik woon in De kelen."
Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Mijn favoriete plekje is kinderboerderij De Hazewinkel."
Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?
"Het brengt mij een hele hoop rust, omdat je hier altijd vogels hoort zingen. Als ik een vink hoor of een lijster, dan kan ik op de plaats rust nemen. Ook zijn er altijd mensen en vaak kom ik bekenden tegen om een babbeltje mee te maken. Het is fijn hier op een bankje uit te rusten en lekker van het zonnetje te genieten als ik vanaf De kelen, via het Citycentrum, door park Vogelzang ben gelopen en dan over Sondervick hier naartoe. Voor de hond is het ook prima, want dan heeft hij, net als ik, al minimaal een kilometer of 6, 7 gelopen. Gelukkig is hier eindelijk een kiosk gekomen om een lekker ijsje of kopje koffie te kunnen kopen. Mét een openbaar toilet erbij. Voor ouders en grootouders fijn om hun kind of kleinkind daar te kunnen verschonen en voor mensen met bijvoorbeeld een visuele beperking, zodat we niet aan de andere kant door de modder of uitwerpselen van de dieren hoeven te struinen, voordat we naar het toilet kunnen."
Kom je hier vaak?
"Ik kom hier zeker 3 à 4 keer per week. Op dit moment zit ik al een paar maanden zonder geleidehond, dus dan kan ik hier niet zomaar naartoe lopen. Ik zie namelijk minder dan 1%. Als ik wel een geleidehond heb, weet ik zeker dat ik het weer helemaal ga oppakken, want dit blijft mijn favoriete plekje."
Neem je ook weleens iemand naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?
"Ik ga helemaal alleen met een geleidehond. Wat ik zelf kan, blijf ik zelf doen."
Wil je zelf nog iets anders kwijt over jouw favoriete plekje?
"Het is wel erg jammer dat de kiosk vandaag alweer dicht is bij gebrek aan vrijwilligers. Wij, via onze Vereniging Zichtbaar! en velen met ons, hebben jarenlang gestreden voor de komst van een dergelijke toegankelijke voorziening."

Meer berichten