Een uitsnede van een foto, gemaakt door Frans Artz, deelnemend fotograaf aan de expositie 'Fotografie = Kunst'.
Een uitsnede van een foto, gemaakt door Frans Artz, deelnemend fotograaf aan de expositie 'Fotografie = Kunst'.

Fotografie = Kunst! Of toch niet? Wat denkt u?

Van vrijdag 25 mei tot en met donderdag 23 augustus is de fototentoonstelling 'Fotografie = Kunst! Of toch niet?' te zien in De Verdieping; de expositieruimte van Museum 't Oude Slot in het gemeentehuis. De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 25 mei om 17.00 uur; deuren open om 16.00 uur.

VELDHOVEN - Over de vraag of fotografie kunst is, verschillen de meningen. Dertig leden van de Fotobond Brabant Oost besloten te leren van elkaars mening en vonden het interessant om te horen en zien hoe anderen over iets denken en daar dan een eigen invulling aan geven. De dertig fotografen gingen onder leiding van mentoren Nicole van Hamond en Mirjam Appelhof op zoek naar de relatie tussen fotografie en kunst. Ze gaven er elk op hun geheel eigen, dus persoonlijke manier invulling aan.

Zeggingskracht

De deelnemers gingen aan de slag met tal van onderwerpen, zij het wel onderwerpen ook die dicht bij hen zelf staan. Door een voortdurende, bewuste reflectie op het werk, werkten zij steeds verder aan wat wel wordt genoemd, de zeggingskracht van het beeld. Fotografie met zeggingskracht, is dat de invulling van 'Kunst'? Wie geïnteresseerd is in het antwoord op deze best wel interessante vraag, kan het zelf komen beoordelen in De Verdieping.

Opening

De Verdieping is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot 19.00 uur. Vanwege deze expositie zijn er trouwens ook enkele weekendopenstellingen. Op zaterdag 26 en zondag 27 mei, zaterdag 2 en zondag 3 juni en zaterdag 7 en zondag 8 juli is de Verdieping geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De deelnemende fotografen verzorgen in deze weekenden diverse extra presentaties, los van de vraag of fotografie kunst is. Ook staan zij bezoekers graag te woord als die specifieke vragen hebben over hun fotografie.
Komende vrijdag 25 mei overigens, is De Verdieping vanwege de start van de expositie, geopend van 16.00 tot 18.00 uur. De officiële opening vindt dan plaats om 17.00 uur. Geïnteresseerden en belangstellenden zijn vanzelfsprekend altijd van harte welkom.

Meer berichten