De bonte groep van vrijwilligers die ervoor zorgt dat Speeltuin ASV d'Ekker leuk, schoon, gezellig en veilig blijft voor alle kinderen. FOTO: Theo van Sambeek.
De bonte groep van vrijwilligers die ervoor zorgt dat Speeltuin ASV d'Ekker leuk, schoon, gezellig en veilig blijft voor alle kinderen. FOTO: Theo van Sambeek.

Speelpareltje van d'Ekker tussen het groen...

Trots zijn alle vrijwilligers op 'hun' speeltuin. Bestuur, 'oppassers', medewerkers van het snoepwinkeltje of de groenvoorziening, allen dragen zij hun steentje bij om Speeltuin A.S.V. d' Ekker leuk, schoon, gezellig en veilig te houden voor de kinderen die er willen spelen. Mét of zonder lidmaatschap, ieder kind is welkom. Onlangs zijn alle vrijwilligers in een nieuw outfit gestoken, voor een betere herkenbaarheid en als dank voor hun inzet, vaak al jarenlang…

VELDHOVEN - Allereerst mag vermeld worden dat deze prachtige speeltuin geheel gerund wordt door enthousiaste vrijwilligers, die het hart op de juiste plek hebben. Helpende handen, in welke vorm dan ook, zijn nog steeds van harte welkom bij de speeltuinvereniging van A.S.V. d' Ekker! Vrijwilliger Angelique van Rijsingen: "Je komt als vrijwilliger in een warm bad terecht: het is een superleuk, hecht team. Anders houd je het natuurlijk ook niet 11 jaar vol."

Verscholen parel

De speeltuin, die al 64 jaar oud is, ligt zodanig mooi verscholen tussen het groen in de wijk d'Ekker, dat juist die prachtige ligging de reden is dat nog lang niet elk kind, ouders of opa's en oma's dit pareltje weten te vinden. jammer, want er is een gevarieerd aanbod van speeltoestellen, skelters, een waterpomp, speelzand, een springkussen, klimtorens en Wifi op het terras. De speeltuin ligt aan de Korte Kruisweg 46, juist tussen het Klaverplein en de Draaiboomstraat in. Het laatste stukje door het gangetje is te voet of eventueel met de fiets aan de hand, bereiken.

Groen

Het team van vrijwilligers onderhoudt het groen in de speeltuin zo goed als mogelijk, zodat ouders en kinderen in zowel de zon als de schaduw kunnen spelen. Bestuurslid François Sleegers: "Ook de veiligheid en laagdrempeligheid vinden we erg belangrijk. Daarom is de entreeprijs nog steeds 0,60 cent en versnaperingen zijn vanaf ongeveer 0,10 cent te koop. Wat ons aan het hart gaat, is dat 2 enorme kastanjebomen ziek zijn en vanwege de veiligheid op termijn weg moeten. We zoeken met de gemeente naar een oplossing. Wie weet zijn er ook nog andere opties, want deze bomen zijn gezichtsbepalend voor de speeltuin. Wie kan ons helpen?"

Meer berichten