Pinksteren is het weer zover: de 70e editie van de Omloop der Kempen.
Pinksteren is het weer zover: de 70e editie van de Omloop der Kempen.

2 dagen fietsen in Veldhoven

In het Pinksterweekeinde barst in Veldhoven-Dorp weer een echt wielerspektakel los. Op zaterdag 19 mei en zondag 20 mei staat dan voor de 70e keer de Simac Omloop der Kempen op het programma.

VELDHOVEN - De Simac Omloop der Kempen is de op één na oudste wielerklassieker van Nederland met start en finish in de Dorpstraat in Veldhoven. De Omloop, ook wel 'Kempens Mooiste' genoemd, maakt deel uit van het Veldhovens Wielerweekend met een toertocht en tal van wielerwedstrijden in het Pinksterweekeinde op zaterdag en zondag.

Pinksterparty

Het programma van het Veldhovens Wielerweekend start op zaterdagmiddag 19 mei al om 13.45 uur en gaat dit jaar door tot ongeveer 21u00. Aan de start komen onder andere minder-validen, de Fun-klasse, Nieuwelingen, Junioren en Amateurs. Aansluitend is er ook nog een heuse primeur in Veldhoven met de Pinksterparty op het plein De Plaatse nabij de Dorpstraat met de populaire DJ Jordy Graat.

Vrouwenpeloton

Op zondag is het dan tijd voor nog meer wielerspektakel. De mannenwedstrijd die deel uit maakt van de nationale Topcompetitie start op zondagmiddag (eerste Pinksterdag) om exact 12.00 uur in Veldhoven-Dorp en de coureurs worden rond 16.15 uur aan de finish in de Dorpstraat verwacht.

En terwijl de mannen bezig zijn aan hun ruim 186 km koers door de mooie Kempen, rijden de vrouwen hun rondjes op het plaatselijke parkoers in Veldhoven-Dorp. Want naast de mannenwedstrijd wordt ook al voor de 22e maal de GP Groenen Groep voor vrouwen georganiseerd. Dit jaar staat deze koers op de internationale kalender en dat zien we door inschrijvingen van rensters uit onder andere Japan, Zuid Afrika, Australië, Scandinavië, maar natuurlijk ook regionale wielertalenten uit Eindhoven, Geldrop en Eersel. Het internationale vrouwenpeloton gaat zondag 20 mei om 13.30 uur van start over een wedstrijd van 60 kilometer. Finish staat gepland rond de klok van 15.00 uur.

Omloop

De eerste Pinksterdag begint overigens al vroeg met de start van de 11e editie van de Simac Omloop der Kempen Toertocht. Iedereen die eens een leuke ronde wil fietsen door de Kempen kan deelnemen aan de route over 65 kilometer. Echte sportieve wielrenners kunnen 110 en 165 km rijdne. Inschrijven en meer informatie over de toertocht is te vinden op www.omloopderkempen.nl

Als alle toerfietsers vertrokken zijn is het eerst tijd voor de Nieuwelingen meisjes. Deze jongedames vertrekken om 13.15 uur voor hun wedstrijd over 35 kilometer.

Meer berichten