Foto: Pien Buwalda

Nieuwe coalitie in Veldhoven rond

In Veldhoven gaat in de periode 2018 - 2022 de nieuwe coalitie gevormd worden door VVD, GBV en PvdA. Er is overeenstemming bereikt over een coalitieakkoord, de wethouderskandidaten en een portefeuilleverdeling.

VELDHOVEN - De installatie van de nieuwe wethouders zal plaatsvinden tijdens een ingelaste raadsvergadering op maandag 14 mei.

"Om te komen tot dit resultaat is een open en transparant proces doorlopen", aldus een tevreden Daan de Kort. "We hebben met alle partijen tenminste 2 keer overlegd en allen de kans gegeven hun input te leveren. Daar kijken we positief op terug."

Het coalitieakkoord is op hoofdlijnen en krijgt de titel 'Samen, Stabiel en Sterk!'. Een akkoord, dat inhoudelijk aansluit bij de huidige Programmabegroting van de gemeente, maar bovendien ook zaken in zich heeft die rekening houden met de wensen van zowel de nieuwe coalitie- als de oppositiepartijen.

Er komen 5 wethouders in het nieuwe college met een totale formatie van 4 fulltime plaatsen, zoals nu ook het geval is. Namens de VVD zijn dat Daan de Kort (0,8: econ. zaken en sport) en Ad van den Oever (1,0: stedelijke ontwikkeling en bereikbaarheid). Voor GBV komen Mariënne van Dongen-Lamers (1,0: soc. domein en subsidies) en Hans van de Looij (0,6: wonen en beheer openbare ruimte) terug op hun post. Ten slotte zal Jeroen Rooijakkers (0,6: financiën en duurzaamheid) namens de PvdA het college qua wethoudersformatie completeren.

Meer berichten