Aansluitend aan het EK Pool vindt op dezelfde locatie in Veldhoven ook nog de Eurotour Netherlands Men & Women plaats. FOTO: FreePix
Aansluitend aan het EK Pool vindt op dezelfde locatie in Veldhoven ook nog de Eurotour Netherlands Men & Women plaats. FOTO: FreePix (Foto: FreePix)

Groots Jubileum-EK Poolbiljart 2018

De Nederlandse selectie dames & heren voor het EK Pool 2018 (19-31 juli in de Koningshof te Veldhoven) is bekend.

VELDHOVEN - Het EK Pool wordt dit jaar van donderdag 19 tot dinsdag 31 juli gehouden in de Koningshof te Veldhoven. Het toernooi is voor alle verschillende categorieën samen ter ere van het 40-jarig bestaan van de EPBF, en belooft een geweldige happening te worden.
Er wordt gespeeld in de disciplines 9-ball, 10-ball, 8-ball, 14.1 en Teams. Met de volgende categorieën: Men, Women, U17, U19, U23, Girls, Seniors, Ladies & Wheelchair, allemaal op de liefst 60(!) tafels die staan opgesteld in de Koningshof. Aansluitend aan het EK Pool vindt op dezelfde locatie in Veldhoven ook nog de Eurotour Netherlands Men & Women plaats.
De herenselectie van 7 spelers voor het EK Pool herbergt 2 titelverdedigers: Niels Feijen in het 14.1 straightpool, en Marc Bijsterbosch in het 10-ball. Ook oud-kampioenen Nick van den Berg (6x) en Alex Lely (2x) zullen een gooi doen naar Oranje Glorie. Lely beleefde bij het laatste EK in Nederland (2005), gehouden op dezelfde locatie in Veldhoven, zijn grote doorbraak door zowel het 8-ball als 9-ball te winnen.
De overige heren hebben hun deelname voornamelijk te danken aan een uitstekend NK Pool 2017:
Ivar Saris (NK 8-ball 2017): Voor de voormalig Europees kampioen bij de pupillen (8-ball 2008), die woont en traint op het CTO in Eindhoven, vormt het EK een belangrijk meetmoment. Hij zal de kwartfinale plaats die hij vorig jaar in Portugal (10-ball) bij zijn rentree in het circuit behaalde willen overtreffen.
Ook De Ruyter is een product van de KNBB-opleiding en maakt onderdeel uit van de talentenselectie die traint op het CTO. Hij zal op het EK zijn debuut maken bij de Heren, nadat hij eerder zijn bronzen medailles bij de Junioren (10-ball 2014) en U23 (9-ball 2017) heeft behaald.
Tim Jonkman (finalist NK 9-ball 2017): Jonkman, voormalig tophockeyer, heeft sinds enkele jaren de poolkeu opgepakt en laat een zeer steile groeicurve zien. Een uitstekend NK Pool 2017 zorgt ervoor dat hij zijn debuut zal maken op het Europese niveau.
De damesselectie bestaat dit jaar uit 6 speelsters. De dames hebben hun deelname voornamelijk te danken aan een goed klassement bij het NK Pool Dames 2017. Tamara Peeters-Rademakers en Micha Beuriot zijn automatisch geplaatst omdat zij nummer 1 respectievelijk nummer 2 geworden zijn van dat klassement. Ook Relinde Knijn (nummer 3), Elise Qiu (nummer 4), Melissa Kuys-Rademakers (nummer 5) en Chantal Schaftlein (nummer 9) zullen de opwachting maken.

Meer berichten