De RSZK stimuleert senioren om toch maar zoveel mogelijk in beweging te komen en te blijven. FOTO: RSZK.
De RSZK stimuleert senioren om toch maar zoveel mogelijk in beweging te komen en te blijven. FOTO: RSZK. (Foto: RSZK)

Sixty-Fit: sport en gym overdag voor senioren

Op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur is er een sportgroep voor dames en heren in de NUVOC sporthal op sportpark De Korze in Veldhoven-Dorp. De deelnemers starten met een warming-up in de groep, waarna ze met elkaar in een ontspannen en plezierige manier met vormen van sport en spel hun lenigheid, spierkracht, conditie en coördinatie trainen. Voordat ze met badminton, mini-tennis of tafeltennis starten, zijn er voor de liefhebbers oefeningen op matjes voor lenigheid en spierkracht. Dit alles onder leiding van een gediplomeerde deskundige trainer, in dienst van de RSZK.

VELDHOVEN - De RSZK stimuleert senioren om toch maar zoveel mogelijk in beweging te komen en te blijven. Vanuit het oogpunt van contact en gezelligheid. Maar natuurlijk ook vanuit individuele fitheid en gezondheid. Daarvoor heeft zij gediplomeerde, deskundige trainers in dienst die allen een gedegen sportopleiding hebben gevolgd met daarbij verschillende bijscholingen op het specifieke aandachtsgebied van sport en bewegen voor senioren.

Warming up

Sixty-Fit van RSZK betreft sport en gym overdag voor senioren. De lessen bestaan uit een uitgelezen mix van conditie, spierversterking-, lenigheids- en coördinatie oefeningen op een speelse en uiterst plezierige wijze. Meestal met ondersteuning van ritmische muziek. De start begint altijd met een goede warming-up voor de hele groep. Daarna volgen oefeningen met diverse materiaal zoals ballen, stokken, hoepels of stokken, en oefeningen op de matjes. Het laatste half uur kiezen de deelnemers uit badminton, mini-tennis of tafeltennis. Dit alles vindt plaats in een sportaccommodatie. In Veldhoven-Dorp is dat het goedgeoutilleerde sportpark De Korze.

Interesse

Wie interesse heeft in Sixty Fit en ook in beweging wil komen, is natuurlijk van harte welkom om eens te komen kijken. Gewoon meedoen is dan ook mogelijk en dat geeft dan natuurlijk een veel beter gevoel of de sportactiviteit, de andere deelnemers en de aanwezige trainer ook bij de nieuwe deelnemer passen. Deze mag overigens de eerste maand gratis deelnemen, voordat hij of zij besluit om zich voor een half jaar aan te sluiten.

Meer berichten