Jacqueline Neggers en Maarten van Lisdonk van teknnisclub Metzpoint introduceren padel in Veldhoven. FOTO: Bert Jansen.
Jacqueline Neggers en Maarten van Lisdonk van teknnisclub Metzpoint introduceren padel in Veldhoven. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen.)

Nieuw in Veldhoven: padel

"Padel is in de hele wereld de snelstgroeiende sport", weet Maarten van Lisdonk. Ook Veldhoven zal in het najaar van 2018 zeker 2 padelbanen rijker zijn op het terrein van tennisclub Metzpoint aan de Peter Zuidlaan 34. Padel is een racketsport met ingrediënten uit tennis en squash. Strategie is bij dit spel belangrijker dan kracht.

VELDHOVEN - Afgelopen zomer was Van Lisdonk, al 30 jaar Metzpointlid en initiatiefnemer voor padel in Veldhoven, in Udenhout wezen padelen en raakte dusdanig enthousiast over dit spel dat hij een brief naar het bestuur van Metzpoint schreef. Jacqueline Neggers, bestuursvoorzitter van Metzpoint: "We willen graag vernieuwend bezig zijn en vinden initiatieven vanuit onze leden fijn, maar het moet wel betaald kunnen worden. We hebben het voorgelegd aan onze ledenvergadering op 13 maart jongstleden en die waren razend enthousiast. 't Initiatief was ook supergoed. 60 leden zijn toen gaan padelen in Udenhout en Asten en hebben andere leden gevraagd of ze ook graag padel wilden gaan spelen. We kunnen het nu dit jaar combineren met ons 40-jarig bestaan, hoe mooi kun je het hebben. We zijn er superblij mee!"

Topsport

Van Lisdonk over padel: "Het wordt gespeeld op een kleinere tennisbaan in kooivorm, waarin 2 tegen 2 gespeeld wordt. Het is laagdrempeliger dan tennis en makkelijker te leren. Als je niet kunt tennissen kun je wel padelen, al binnen 3 tot 4 keer spelen. Kinderen leren het snel aan en hebben er lol in. Maar ook voor 50-plussers is het aantrekkelijk omdat het fysiek makkelijker te belopen is."
In Spanje, padelland bij uitstek, heeft deze sport tennis ingehaald. De KNLTB ondersteunt zowel tennis als padel en is zeer enthousiast over deze sport. In de regio zijn plaatsen als Best, Asten, Helmond en Udenhout al in het bezit van 1 of meerdere padelbanen. Neggers: "Wij willen bij Metzpoint een aparte commissie op poten zetten om het ook in Veldhoven aantrekkelijk te maken én te houden."
Van Lisdonk: "Als de 2 banen er liggen gaat deze commissie ook introductie clinics geven."

Najaar

In juni/juli gaat de eerste schop de grond in om de 2 banen op eigen terrein te realiseren.De aanvraag voor een omgevingsvergunning is ingediend en moet nog goedgekeurd worden. Als in het najaar de beide banen klaar zijn, kan er het hele jaar door padel gespeeld worden. Door de kooiconstructie van doorzichtig glas zodat last van wind niet aanwezig is.

www.metzpoint.nl

Meer berichten