Het familiebedrijf Van Piet en Toon Smits bestaat al 34 jaar. FOTO: Bert Jansen.
Het familiebedrijf Van Piet en Toon Smits bestaat al 34 jaar. FOTO: Bert Jansen.

Gebr. Smits: keukens en maatwerk voor ieder budget

Maatwerk en kwaliteit. Dat zijn de peilers en belangrijkste speerpunten van de Keuken- en Interieurbouwzaak van de Gebr. Smits aan de Peter Zuidlaan 8 in Veldhoven. Het familiebedrijf Van Piet en Toon Smits bestaat al 34 jaar. In de garage van Piet, zelf meubelmaker, werden de eerste schreden op het interieurvlak gezet. Dit liep zo goed dat vier jaar later werd uitgeweken naar het grote pand aan de Peter Zuidlaan 8.

VELDHOVEN - Momenteel is het pand uitgegroeid tot een showroom, beneden en boven, een ontwerp- en tekenruimte, een immense werkplaats waar de meubels in elkaar worden gezet, een spuiterij die circuleert zodat er geen lucht naar buiten gaat en een tweede hal met zaag- en freesmachines en metaalwerkplaats. Alles voor een inrichting op maat wordt hier vakkundig geproduceerd en afgewerkt.

Bedrijfsinrichting

Alhoewel het accent op keukens ligt kan men hier ook terecht voor de inrichting van onder meer kantoren, tandartspraktijken, apothekers en scholen. "Wat een binnenhuisarchitect doet, in de ruimste zin des woords, doen wij ook, alleen wij werken het uit en produceren het in eigen beheer", legt Rob van Dessel , ontwerper en verkoper uit.

Voortgang

De gebroeders Smits zijn inmiddels zestigers maar de jongere generatie staat al in de startblokken zodat de voortgang van het bedrijf gewaarborgd is. Dirk, zoon van Piet is inmiddels al werkzaam als werkvoorbereider en productietekenaar en Joep en Thijs, zonen van Toon, studeren binnenkort af. Joep studeert technische bedrijfskunde.

Samenwerking

Rob Van Dessel: "We maken keukens en ander maatwerk voor ieder budget. We werken al 25 jaar samen met dezelfde loodgieter en elektricien. En in samenwerking met hen kan een hele verbouwing van bijvoorbeeld een keuken in onze handen overgelaten worden. Dat is onze specialiteit!"

Renovatie

Ook voor spanplafonds, badkamermeubels tafels en bankjes kan men bij de Keuken- en Interieurbouwzaak van de Gebr. Smits terecht. Een bestaande keuken kan ook vakkundig gerenoveerd worden.

Wie eens een kijkje wil komen nemen in de showroom van het bedrijf is altijd van harte welkom. Zaterdag 21 april biedt hiervoor een mooie gelegenheid. Dan is er een echte kok in de showroom aanwezig die een kookdemo geeft met een stoomoven en lekkere hapjes maakt.

www.gebrsmits.nl

Meer berichten