Isabella v. Schie, Sam v. Amelsfort, Lara Houten, Wouter v. Hirsel, Xander Oldenhof, Suzan vdr. Linden en Marc Mantz (docent).
Isabella v. Schie, Sam v. Amelsfort, Lara Houten, Wouter v. Hirsel, Xander Oldenhof, Suzan vdr. Linden en Marc Mantz (docent). (Foto: KNAG)

Leerlingen Sondervick winnen door hun visie

6 derdejaars havoleerlingen Lara, Isabella, Xander, Wouter, Sam en Suzan van het Sondervick College hebben met hun maquette de landelijke geografiewedstrijd 'Wijk van de toekomst' gewonnen.

VELDHOVEN - De wedstrijd moet leerlingen aan het denken te zetten over het verkennen van de toekomst van Nederland in 2015. Eerder hebben de Sondervickleerlingen met hun maquette een masterclass in Amsterdam gewonnen met architecten, ontwerpers en wetenschappers om de maquette nog mooier en beter te maken.
Alle maquettes van de finalisten worden tot en met zondag 25 november getoond op de tentoonstelling 'Places of Hope' in Leeuwarden. Samen met het Drachtster Lyceum (2e) en Willem de Zwijger College (3e) zijn ze uitgenodigd aanwezig te zijn.
Hoe denken leerlingen dat een Nederlands wijk er in 2050 uitziet? Alle leerlingen uit leerjaar 2 en 3 vmbo, havo en vwo in Nederland mochten deelnemen aan de wedstrijd én kennis maken met Geo Future School. De Geo Future School module is voor alle scholen in Nederland beschikbaar en vormt het uitgangspunt van de wedstrijd. De toekomst kenmerkt zich door verdere technologisering, klimaatverandering, een ongelijke bevolkingsgroei enzovoorts.Dit zijn allemaal opgaven waarmee rekening gehouden moeten worden.

Meer berichten