Voor 1 bigband zijn er al veel musici nodig, maar voor 2 nog veel meer.
Voor 1 bigband zijn er al veel musici nodig, maar voor 2 nog veel meer.

Swingen en jazz door 2 'jonge' bigbands

Bigbands Forest Lane en Pete's Corner verzorgen donderdag 26 april een indrukwekkend concert in de Rabo-zaal van Art4U in Veldhoven. Aanvang 19.30 uur.

VELDHOVEN - Forest Lane bigband bestaat nu 14 jaar en is begonnen als jeugdbigband om de leerlingen van Art4U kennis te laten maken met de specifieke speelmanier van lichte muziek en bigband jazz in het bijzonder. Naast optredens binnen de muziekschool, wordt Forest Lane ook regelmatig gevraagd om optredens te verzorgen samen met andere muziekverenigingen uit de regio.
Samen met Pete's Corner bigband heeft Forest Lane optredens verzorgd in Engeland en Frankrijk. Ook is er in het verleden samengewerkt met nationale topsolisten uit de Nederlandse jazz, te weten Ruud Breuls, Rolf Delfos en Martijn Sohier. Voor het optreden van donderdag 26 april heeft Forest Lane samenwerking gezocht met 2 zangeressen, Nancy van Deursen en Femke Schmitz.
De Pete's Corner Bigband, opgericht in 1990, bestaat voornamelijk uit leerlingen en ex-leerlingen van Art4U. Naast de opluistering van diverse lokale activiteiten zoals Cult & Tumult, heeft de band ook een reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland. Zo werd regelmatig opgetreden tijdens de Maasboulevard Feesten te Rotterdam en het Jazzfestival te Maidstone (GB). Ook maakte de band tournees naar Frankrijk (Carquefou) en Polen (Jarocin).
De band is een graag geziene gast op het Urban Jazz Festival van Echternach (L) waar ze ook dit jaar weer acte de présence geven. Naast de eigen vaste soliste zangeres Nancy van Deursen, worden ook andere befaamde solisten graag door de band begeleid. Ruud Breuls (solo-trompettist WDR Bigband), Rolf Delfos (de Houdini's), Paulien van Schaik (vocal-docent Conservatorium Tilburg) en Gerard van Maasakker (Zang).
De band staat al sinds de oprichting onder leiding van Guus Dohmen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden