Wethouder Ad van den Oever was zaterdag 31 maart aanwezig om de prijswinnaars te feliciteren. Wordt een van hen de winnaar van de grote finale schooltennis van woensdag 27 juni? FOTO: Annemarie Mikkers.
Wethouder Ad van den Oever was zaterdag 31 maart aanwezig om de prijswinnaars te feliciteren. Wordt een van hen de winnaar van de grote finale schooltennis van woensdag 27 juni? FOTO: Annemarie Mikkers.

Schooljeugd bereidt zich voor op grote finale schooltennis 2018

De basisschooljeugd van het project Veldhoven Tennist heeft zaterdag 31 maart deelgenomen aan een groot slotevenement op de tennisbanen van David Lloyd in Veldhoven. Deelnemers konden na de tennislessen tijdens de gymlessen nu op een echte tennisbaan laten zien wat ze tijdens de gymlessen van het schooltennis hebben geleerd. Wethouder Ad van den Oever was aanwezig om de prijswinnaars te feliciteren. De beste 8 kinderen van het slotevenement kwalificeerden zich voor de grote finale van schooltennis 2018 op woensdag 27 juni. Wie wordt de winnaar van schooltennis 2018? Dit gebeurt onder leiding van de trainers van AMJOY Tennis uit Veldhoven.

VELDHOVEN - Gedurende 2 maanden is de basisschooljeugd al bezig met het project Veldhoven Tennist. Tijdens gymlessen op school maken ze kennis met tennis. Het slotevenement wordt georganiseerd door AMJOY Tennis in samenwerking met Brede School Veldhoven. Een project om kinderen meer te laten sporten en bewegen.

Finale

De grote finale van schooltennis 2018 zal gehouden worden op woensdag 27 juni tijdens de AMJOY Cup, het enige internationale jeugdtoernooi in Nederland tot en met 12 jaar. De AMJOY Cup is van zondag 24 tot en met zaterdag 30 juni bij David Lloyd in Veldhoven. Een hele week toptennis met de beste jeugd van de wereld tot en met 12 jaar.

Unieke dag

"We zijn trots dat in juni de beste jeugd van de wereld naar Veldhoven komt. In dezelfde week is er op woensdag 27 juni de grote finale van schooltennis 2018. Een unieke dag waarbij kinderen tot en met 12 jaar uit zowel de breedtesport als de topsport elkaar ontmoeten. Breedtesport kan niet zonder topsport en andersom kan topsport niet zonder breedtesport", zegt Annemarie Mikkers van AMJOY.

Geweldig

Roy Frederiks van Brede School Veldhoven: "Met schooltennis willen we de kinderen laten ervaren hoe leuk tennis is. Door de samenwerking met trainers uit Veldhoven kan dit op veel basisscholen gerealiseerd worden. Maar liefst meer dan 700 kinderen hebben de afgelopen weken tijdens de gymles getennist. Dat is toch echt geweldig?"

Meer berichten