het deeg in de verdeelbak
het deeg in de verdeelbak (Foto: Elly Verrijt)

Bakken-met-Gevoel

Bakken met Gevoel

Het Bakkerijmuseum De Grenswachter in Luyksgestel heeft de primeur in Nederland en België! Na een aantal ervaringen met bakprocessen voor groepen blinden-en slechtzienden gaan die nu officieel starten. Als eerste bakkerijmuseum wordt een bakdemonstratie aangeboden die geheel gericht is op brood bakken voor en door blinden en slechtzienden mensen. Folders in braille zijn aanwezig. Hoe bijzonder is dit !

Bezoekers met een zichtbeperking ook deel te laten nemen aan demonstraties welke voor ziende mensen zo normaal zijn. En op deze manier de beperkingen te minimaliseren. Extra aandacht hierbij is natuurlijk het duidelijk begeleiden, het horen, proeven en het voelen van alle ingrediënten en materialen wat bij het brood hoort. Denk hierbij aan bijvoorbeeld alle benodigde ingrediënten van het door ons gebakken brood, de warmte van de oven, het draaien van de deegmachine e.d. Door het deeg zelf door de handen van deze groep bezoekers te laten gaan en op gevoel een broodje laten vormen. Dit broodje wordt hierna afgebakken in de elektrische oven of in de hout gestookte oven uit 1850.

De bakdemonstratie 'Bakken met Gevoel' moet een begrip worden. En vooral het gevoel van bakken van brood als eerste levensbehoefte benadrukken! De Openingsdemonstratie betreft het openstellen van het Bakkerijmuseum voor blind-en slechtziend publiek met het doel om inwoners van Bergeijk en ver daarbuiten kennis te laten maken met het maakproces van brood in dit museum.

Datum :                                 zaterdag 21 april 2018

Tijdstip :                                 10:00-13:00 uur voor genodigden

                                         13:00-16:00 uur voor iedereen

Meer berichten