Een schitterende Nederlandse cast van mannelijk schoon speelt in 'The Full Monty'.
Een schitterende Nederlandse cast van mannelijk schoon speelt in 'The Full Monty'. (Foto: Roy Beusker)

Pikant met een serieuze onderlaag

De succesmusical 'The Full Monty' brengt de naakte waarheid terug in de theaters. Het scenario over werkloze mannen die een strip-act opvoeren om uit de problemen te komen, trok wereldwijd al volle zalen. Met een nieuw geschreven Nederlandse versie komt het verhaal nu nóg dichterbij. Zo is te proeven van een ontroerende mix met humor, wervelende liedjes, een pikante ontknoping en herkenbare emoties. Want zelfs onder bloot zit nog een extra laag: die van het gevoel.

VELDHOVEN - In 'The Full Monty' maakt het publiek kennis met 6 collega's die zijn ontslagen bij een metaalfabriek. Ze zitten allemaal in de de problemen: hun voorman is gescheiden en kan de alimentatie niet meer betalen. Daardoor lijkt hij ook zijn kind te verliezen. De 2e durft thuis niet te vertellen dat hij zijn baan kwijt is, nummer 3 heeft zonder werk ook geen vrienden en andere collega's raken hun zelfvertrouwen kwijt zonder het houvast van een baan.

Strip-act

Als hun voorman hoort over het succes van de Chippendales, wil hij zelf óók een strip-act beginnen. Dat is immers lekker geld verdienen. Maar het wordt nog een hele strijd om alle collega's zo ver te krijgen om zich bloot te geven… Toch gooien ze uiteindelijk de schroom overboord, omdat ze allemaal een reden hebben bij de groep te willen horen. In een sfeer waarin ze elkaar opzwepen en steunen, wordt hun act het symbool van vriendschap en nieuw zelfvertrouwen.

Spannend

De musical wordt gespeeld met live muziek. De zaal ziet vertrouwde, ervaren musical-acteurs als de werkloze amateur-strippers. Joey Ferre, Dennis Willekens, Ad Knippels, Juneoer Mers, Kick Spijkerman en David van den Tempel wagen zich aan de rollen. Hilke Bierman, Julia Herfst en Brigitte Nijman zijn te zien als hun vrouwen en Brigitte Heitzer kruipt in de huid van de coach die met de mannen repeteert voor hun hilarische strip-act.

Dennis Willekens (bekend van tv-series als 'Mijn vieze, vette, vervelende verloofde' en 'Dokter Tinus' en van musicals als 'De Marathon' en 'Billy Elliot') speelt de rol van één van de werkloze collega's. "Hij denkt dat zijn vrouw hem niet meer aantrekkelijk vindt als hij geen baan heeft'', zegt Dennis. "Dat zit hem behoorlijk dwars. Alles verandert als de pikante strip-act hun relatie een nieuwe impuls geeft. Het geheel maakt de musical komisch, met een serieuze onderlaag.''

Te zien zaterdag 21 april, om 20.15 uur, in Theater de Schalm.

www.deschalm.com

Meer berichten