Petra Kagchelland (links) en Sophie Fleur Verbiesen: team Fase, zoals ze zichzelf noemen. Foto: Theo van Sambeek.
Petra Kagchelland (links) en Sophie Fleur Verbiesen: team Fase, zoals ze zichzelf noemen. Foto: Theo van Sambeek.

Satire met een rauw randje over moederschap

Na overweldigend succes in Rosmalen, komt 'Theatervoorstelling 'Het is maar een Fase' naar Veldhoven! Een hilarische komedie, vol rauwe humor over 3 moeders in verschillende fases van hun moederschap. Journaliste en duizendpoot Sophie Fleur Verbiesen heeft het stuk geschreven, regie is in handen van regisseur Petra Kagchelland. De voorstelling bezorgt het publiek gegarandeerd tranen van het lachen, ontroering en gevoel van en herkenning tegelijkertijd.

VELDHOVEN - Petra Kagchelland heeft als actrice/presentatrice meegewerkt aan diverse televisieproducties, zoals Onderweg naar Morgen. Later legt Petra zich toe op het doceren, regisseren en coachen en richt ze acteerstudio Studio P-ACT op.

Magische samenwerking

De Komedie 'Het is maar een fase' is geïnspireerd op de blogs van Sophie voor 'Viva Mama'. Over het ontstaan van de magische samenwerking tussen beide moeders, vertelt Kagchelland: "Ik woon al een tijdje in Rosmalen en breng de kids daar naar de kinderopvang, waar ik regelmatig een moeder naar binnen zag stormen."
Fleur Verbiesen, schaterlachend: "Ja! Oververhit en altijd aan de late kant."
Kagchelland: "Maar wel altijd iemand die een band heeft met de groepsleidsters. Ik ving wat gesprekken op, lachte af en toe eens mee en ging de columns van Sophie Fleur op vivamama.nl en in de Rosbode lezen. Ik besefte dat ik keer op keer moest lachen."

Vorm

Het lijkt de theatermaker 'heel tof' om iets met de blogs van Sophie te doen. Kagchelland: "Er ging van alles door mijn hoofd. In welke vorm moesten we het gaan gieten? Daarop nodigde ik Sophie uit voor een bakkie koffie en vroeg hoe ze het zou vinden om haar werk op het toneel te brengen. De twinkel in haar ogen zei genoeg."
Na veel koppen, komt er een plan, een script en er wordt gekozen voor actrices Katarina Justic en Marije Idema, bekend van onder meer Flikken Maastricht, en Mieke Klomp, die rollen heeft vertolkt bij Het Zuidelijk Toneel en GTST. In 'Het is maar een Fase', kruipen zij in de rol van moeders in verschillende leeftijdsfasen.

P-ACT-MAMA is een feit. Kagchelland: "Ik vind het zó gaaf dat mijn tekst is gaan leven!" Zie ook www.mamadoet.nl/winkel

Meer berichten