VE Florence imponeert met de vredesmis 'The Armed Man', een indrukwekkend koorstuk van componist Karl Jenkins.
VE Florence imponeert met de vredesmis 'The Armed Man', een indrukwekkend koorstuk van componist Karl Jenkins.

VE Florence zingt 'The Armed Man'

Vocaal Ensemble Florence zingt op vrijdag 4 mei 'The Armed Man, A Mass for Peace' van de Britse componist Karl Jenkins. Voor de instrumentale begeleiding is een 11-koppig gelegenheidsensemble samengesteld. Het concert vindt plaats in de Sint Willibrorduskerk in Eersel en begint om 21.00 uur. De toegang is gratis.

EERSEL - Karl Jenkins wordt in 1944 geboren. Hij componeert 'The Armed Man, A Mass for Peace' in 1999 ter gelegenheid van de milleniumwisseling. Het werk is opgedragen aan de slachtoffers van de oorlog in Kosovo en nog steeds actueel, omdat het een pleidooi is voor vrede en een aanklacht tegen oorlog en geweld, waar ook ter wereld.

De compositie is gebaseerd op een traditionele Rooms-Katholieke mis waar elementen uit andere religies aan toe zijn gevoegd. Delen die de verschrikkingen van de oorlog hoorbaar en voelbaar maken, worden afgewisseld met Latijnse gezangen en hoopvolle smeekbeden voor vrede. Dat alles maakt 'The Armed Man' een controversieel en indrukwekkend werk. Het instrumentaal ensemble dat grotendeels uit blaas- en slagwerk bestaat, speelt hierin een belangrijke rol.

Vocaal Ensemble Florence bestaat ruim 40 jaar en repeteert wekelijks in Knegsel onder de bezielende leiding van Christianne Celis. De 35 leden komen inmiddels uit Knegsel en omstreken. Karien Celis is de vaste pianiste. Het repertoire is breed en bestaat uit klassieke liederen, wereldmuziek, close harmony, pop en musicals. Florence staat regelmatig op de planken met een eigen theatershow en werkt op projectbasis ook samen met andere muziekverenigingen.

Voorafgaand aan het concert op 4 mei vindt in Duizel om 19.00 uur de gemeentelijke dodenherdenking plaats, georganiseerd door de Stichting 4 en 5 mei HerdenkingDaarna is iedereen om 21.00 uur van harte welkom voor het concert 'The Armed Man' in de Sint Willibrorduskerk gelegen aan de Kerstraat 31 te Eersel.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox