Met de buren of met andere inwoners van de wijk een elektrische auto delen, is binnenkort ook in Meerhoven mogelijk.
Met de buren of met andere inwoners van de wijk een elektrische auto delen, is binnenkort ook in Meerhoven mogelijk.

Elektrische deelauto's komen ook naar Meerhoven

De elektrische auto maakt een spectaculaire groei door. Er rijden in Nederland inmiddels zo'n 24.000 volledig elektrische auto's. En het aantal zal snel toenemen omdat, een aantal drempels voor het rijden in een elektrische auto snel geslecht worden. De prijs daalt, de actieradius van de voertuigen neemt snel toe en steeds meer gemeenten zorgen voor meer laadpalen.

MEERHOVEN - Het zal voor iedereen toch wel even wennen zijn. Want het is en blijft vreemd een auto te zien rijden, maar die niet te horen. Noch te ruilen. Hoe dan ook, binnenkort rijden er ook elektrische auto's rond in Meerhoven. Na een intensieve en gedegen voorbereiding staat Buurauto namelijk op het punt ook in Meerhoven de elektrische deelauto in te voeren. Een elektrische Buurauto overigens, is een elektrische auto die gedeeld kan worden met de buren of met de overige inwoners in de buurt.

Ideaal

Buurauto is overigens al succesvol in Amersfoort, Breda, Den Haag en Rotterdam. Belangrijkste redenen voor klanten in deze steden zijn, dat rijden via Buurauto het 'elektrisch autodelen' goedkoper maakt, dat het is ideaal is voor kortere afstanden, dat het makkelijk is want met één druk op de knop in de app op de mobiele telefoon is een Buurauto veilig en makkelijk te reserveren, openen en sluiten, alsook af te rekenen. Voor elke deelauto verdwijnen bovendien gemiddeld zo'n 4 à 5 auto's uit het stadsbeeld en dat creëert weer ruimte. Bovendien heeft een elektrische auto geen CO2-uitstoot waardoor de luchtkwaliteit verbetert.

Bijeenkomst

Hoe gaat dit nu in het werk. Welnu, wie interesse heeft, kan zich aanmelden op de onderstaande website. Ga daarop naar het hoofdstukje 'in jouw buurt' en vervolgens naar 'binnenkort in Eindhoven'. Geïnteresseerden kunnen zich daar aanmelden voor de interessante informatiebijeenkomst op vrijdag 16 april. Deze vindt plaats in De Hangar, gelegen aan Meerbos 4 in Meerhoven. Het aanmelden via deze website is noodzakelijk, zodat de organisatie rekening kan houden met voldoende zitplaatsen in de zaal waar de bijeenkomst gehouden wordt. De website laat ook zien hoe de Buurauto werkt en wat de kosten zijn.

Meer berichten