Eline Bekker (links) en haar vriendin Anouk Hellings vinden het heerlijk om eens per week als zeemeermin door het leven te gaan. FOTO: Jurgen van Hoof.
Eline Bekker (links) en haar vriendin Anouk Hellings vinden het heerlijk om eens per week als zeemeermin door het leven te gaan. FOTO: Jurgen van Hoof.

'Altijd al onder water willen wonen'

Naam?

"Mijn naam is Eline Bekker"

Geboortedatum?

"Op26 maart 2009 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in:

"Ik woon in Eindhoven, maar kom speciaal voor de 'zeemeerminlessen' naar Veldhoven."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Mijn favoriete plekje is het zeemeermin zwemmen in zwembad Den Ekkerman."

Waarom?

"'Ik heb altijd al onder water willen wonen en toen ik met Sinterklaas zeemeerminlessen cadeau kreeg, sprong ik een gat in de lucht. Ik vind het heel erg leuk om met de staart door het water te bewegen. We doen kunstjes met duiken, onder en boven water figuren maken, allemaal net alsof ik een echte zeemeermin ben. De eerste serie lessen werden in het subtropische bad gehouden. Daar kun je nog staan met je staart op de bodem van het bad. Dat waren de beginnerlessen. Nu zwemmen we in het sportbad. Dat is wel diep, maar we vinden het allebei helemaal niet eng. Je moet wel diploma A en B hebben. Vandaag krijgen we ons zeemeermincertificaat uitgereikt."

Kom je hier vaak?

"Ik kom hier elke week sinds december, want toen zijn de lessen begonnen. Mijn vriendin Anouk uit Veldhoven heb ik tijdens deze lessen leren kennen en we hebben heel veel plezier, samen. Verder komen onze mama's mee kijken en soms broer, vader of andere familieleden. Dat ligt eraan wie er tijd heeft. Soms moeten ze naar school of werken."

"Toen de wethouder Ad van den Oever het project Sjors Sportief opende, mochten wij als zeemeermin hem duwen in een bootje in het bad. Dat was wel spannend. De wethouder had al tegen manager van Zwembad Den Ekkermen, Minette Lommers, verteld dat hij een reserve set kleding had meegenomen. Toen hebben ze waarschijnlijk met zijn allen gedacht: Ooooohhhh, dan gaat de wethouder per ongeluk-expres in het water vallen. Zo gezegd, zo gedaan. De meeste mensen op de tribune schrokken toch, want ze hadden het niet verwacht."

Meer berichten