De bijna voltallige werkgroep van de Atelierroute staat erop, met van links naar rechts, Siona Snel, Marie-Louise Vooijs,  Ingrid van Dooren en Clemens Stolwijk. FOTO: Bert Jansen.
De bijna voltallige werkgroep van de Atelierroute staat erop, met van links naar rechts, Siona Snel, Marie-Louise Vooijs, Ingrid van Dooren en Clemens Stolwijk. FOTO: Bert Jansen.

Atelierroute Kunst in het Rond

Het Veldhovense kunstenaarscollectief Kunst in het Rond houdt in het weekend van 7 en 8 april voor de zesde keer de inmiddels welbekende Atelierroute. Het aanbod van kunst is dit jaar heel divers en varieert via schilderkunst in alle stijlen naar onder meer beeldhouwwerk, glaskunst, keramiek, mixed media en fotografie.

VELDHOVEN - Clemens Stolwijk (ledenadministratie Kunst in het Rond) over het initiatief: "Het leuke van de Atelierroute is dat je bij de kunstenaars in het atelier kunt kijken en met eigen ogen ziet hoe alles gemaakt wordt. Een groot verschil met een expositie waarbij alleen maar werkt hangt of staat!"

Praatje

Er kan op deze dagen ook een praatje gemaakt worden met de kunstenaars zelf. Marie-Louise Vooijs (secretaris/pr) heeft naast schilderwerk een intrigerende bont versierde doos. In de doos zitten door haar geschreven en geïllustreerde boekjes en prentjes waarmee ze aan het werk gaat. Zo zijn bij haar thuis een aantal kinderen van Sjors Creatief op bezoek geweest die mee schilderden en binnenkort gaat Vooijs naar Zorgcentrum Merefelt. Niet alleen om ze te vermaken, maar ook om ze aan het werk te zetten.

Siona Snel (website/posters) exposeert, vanwege haar kleine behuizing niet thuis, maar bij een collega. Zij maakt mixed media en verwerkt allerlei materialen in een schilderij. "Zoals theezakjes", zegt ze lachend, wijzend naar de gebruikte zakjes op tafel.

Succes

De Atelierroute wordt om het jaar gehouden. Vorig jaar werd als alternatief geëxposeerd in het Patronaat. Met groot succes. Mede door deze expositie is Kunst in het Rond weer met een flink aantal leden uitgebreid. Vooijs: "De voorwaarde is wel dat men in Veldhoven woont. Wij zijn immers geen rechtspersoon, maar krijgen subsidie van het Oude Slot via de Gemeente.

Op vrijdagavond 6 april vindt de feestelijke aftrap van de Atelierroute plaats, om 20.00 uur in het Oude Slot met een toespraak van wethouder Piet Wijnen en een samenzijn waarbij iedereen welkom is. De Atelierroute valt dit jaar samen met een expositie in de Verdieping die daar van 31 maart tot en met 17 mei gehouden wordt. Hieraan nemen 25 deelnemers van Kunst in het Rond ook deel. De Verdieping is uitsluitend geopend tijdens kantooruren. Flyers van de Atelierroute zijn onder meer te vinden bij het Oude Slot, de VVV en de Bieb. Alle deelnemers aan de Atelierroute zijn herkenbaar aan een vlag met het huislogo erop. Bij mooi weer vormt dit een mooie fietsroute.

www.kunstinhetrond.nl .

Meer berichten