Daan de Kort, voorzitter van de Veldhovense VVD heft het glas met VVD-prominent Ivo Opstelten. FOTO: Bert Jansen.
Daan de Kort, voorzitter van de Veldhovense VVD heft het glas met VVD-prominent Ivo Opstelten. FOTO: Bert Jansen.

Ivo Opstelten opent clubhuis VVD

Met een ferme klap met een burgemeestershamer op de katheder opende Ivo Opstelten afgelopen week het clubhuis van de VVD in de Kromstraat 20b. De oud-burgemeester van Rotterdam en voormalig minister van Justitie in kabinet Rutte II was hiertoe uitgenodigd door de plaatselijke VVD. Het clubhuis was mudvol met ook opvallend veel jonge mensen.

VELDHOVEN - Daan de Kort, voorzitter van de Veldhovense VVD introduceerde de hoge gast: "Normaal hebben we iedere eerste donderdag van de maand een liberale borrel, vanavond wordt het een xxl-borrel!"

Voorrecht

Opstelten vond het 'een voorrecht om hier te mogen zijn en een prachtig initiatief.' Met een kwinkslag noemde hij de aanwezigheid van loco-burgemeester Hans van de Looij van het GBV: "Ik vind het dapper dat Van de Looij nog steeds aanwezig is." Opstelten: "De affiche hier sprak me aan, het straalt kracht uit en vooral hoe leuk het is om lokaal campagne te voeren."

Leuke partij

Campagneleider Peter Saris en voorzitter Daan de Kort weten goed dat je zonder goede leiding nergens komt, waardoor de VVD hier vooral een leuke partij is. "Veldhoven heeft wel wat. Neem ASML die het hier goed doet. Wat is deze gemeente versterkt en wat heeft het een mooie uitstraling. Het gaat er als eerste om om ondernemers aan te trekken en de VVD vindt het prachtig om onnodige regelgeving te saneren. Als tweede punt is het van belang het huishoudboekje op orde te houden. Als derde punt is het van belang dat de overheid op de handen blijft zitten om de burger meer de ruimte te geven om voor zichzelf, de buurt en wijk op te komen".

Vernieuwend

Opstelten vond het idee van een eigen clubhuis waar iedereen welkom is 'tóp, moedig en vernieuwend' en roemde Daan de Kort als zeer actieve lijsttrekker.

In een kort dankwoord pareerde De Kort: "Ik weet niet of iedereen nu voor mij is gekomen, maar in ieder geval: bedankt Ivo!

Meer berichten
Shopbox