Lege plastic flesjes worden vaak achteloos weggegooid. Opruimen en inzamelen, is het devies.
Lege plastic flesjes worden vaak achteloos weggegooid. Opruimen en inzamelen, is het devies. (Foto: PR)

Dorpsvereniging Oerle gaat strijd aan tegen zwerfafval

Zwerfafval is een bron van ergernis. Om hier iets aan te doen houdt DorpsVereniging Oerle vrijdagochtend 23 maart samen met alle inwoners van Oerle en leerlingen van Basisschool Sint Jan Baptist een zwerfvuilactie. Iedereen komt in actie om het dorp en de speelomgeving van de kinderen weer schoon te maken, zo hopen de mensen achter het initiatief.

VELDHOVEN - Buurtverenigingen, bewoners van Severinus, ouders, grootouders, iedereen mag meehelpen om van al het ingezamelde afval een zo hoog mogelijke berg te maken. Deelnemertjes mogen van te voren raden hoe hoog de afvalberg gaat worden. De winnaar wordt beloond met een leuke prijs.

Vuilniszakken

Vanaf 9.00 uur zorgt DorpsVereniging Oerle ervoor dat er materialen aanwezig zijn bij de speelplaats van de basisschool. Te denken valt aan knijpers, handschoenen, en vuilniszakken. De kinderen starten na de pauze (omstreeks 10.30 uur) met het zoeken naar zwerfvuil, maar buurtgenoten zijn vrij om in hun wijk of straat al eerder te beginnen.

Afvalberg

"Om 12.00 uur komen we bij elkaar op het grasveld van de basisschool met alle volle vuilniszakken. Daar gaan we van alle vuilniszakken een grote afvalberg maken."

Aanmelden

Hoeveel mensen er mee gaan doen aan de actie is nog niet bekend. "Om een idee te krijgen hoeveel materiaal wij nodig hebben, is het handig als mensen die mee willen helpen zich bij ons aanmelden." Wie zich aanmeldt, kan alvast een gooi doen naar de hoogte die de afvalberg gaat bereiken. De actie wordt ondersteund door Albert Heijn 't Look dat zorgt voor een kleine versnapering. De supermarkt stelt tevens de prijs beschikbaar. Ook de gemeente Veldhoven draagt een steentje bij. Zo zorgt de gemeente ervoor dat al het afval in de loop van de middag weer netjes wordt opgehaald.

'Indien u de wijk 't Look ook wilt ontdoen van zwerfvuil, kom dan de medewerkers van AH 't Look even helpen op zaterdag 24 maart. Zij lopen dan van 13 tot 15 uur door de wijk om deze ook wat op te ruimen!"

Aanmelden:

dorpsvereniging@oerle.info

Meer berichten
Shopbox