Beroepsvertellers Ben Haggarty (l), Nell Phoenix en Peter Chand gaan binnenkort aan de slag in het zuiden van het land. FOTO: De Verhaalderij.
Beroepsvertellers Ben Haggarty (l), Nell Phoenix en Peter Chand gaan binnenkort aan de slag in het zuiden van het land. FOTO: De Verhaalderij. (Foto: De Verhaalderij)

Britse vertellers actief in deze regio

Ze komen uit Londen, Birmingham en Bristol. 3 professionele verhalenvertellers uit Groot-Brittannië die respectievelijk op woensdag 21 maart, vrijdag 13 april en woensdag 16 mei een Engelstalige vertelvoorstelling voor volwassenen geven in The Hub Eindhoven for Expats op de Vestdijk. Dat gebeurt op uitnodiging van De Verhaalderij in Veldhoven.

VELDHOVEN - De eigenaresse, Lisette Oosterbosch, kent de artiesten van optredens op diverse vertelfestivals in Nederland, België en Engeland. Zij vindt het hoog tijd dat meer mensen kunnen genieten van hun aanstekelijke en zeer vermakelijke vertelkunst. Daarvoor bestaan weliswaar podia in de Randstad en bijvoorbeeld in het Belgische Bilzen en Bierbeek, maar zit niets tussen deze plaatsen in.

Om dat te veranderen, vroeg en krijgt ze steun van de Federation for European Storytelling (FEST), zodat ze 3 Storytelling Nights kan organiseren in Eindhoven. Deze duren steeds van 20.00 tot 22.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Het publiek bepaalt en betaalt achteraf wat de voorstelling waard is. Zo hoopt Lisette Oosterbosch uit de kosten te komen. Want FEST dekt 80% van de onkosten die ze maakt met Europese subsidie.

Die grijpt de gelegenheid mede daarom aan om de vertellers ook workshops te laten geven en diverse scholen te laten bezoeken. Zo vertelt Nell Phoenix op Wereldverteldag dinsdag 20 maart eerst aan VWO5-leerlingen op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond en geeft ze 's avonds in Veldhoven een workshop 'Storytelling for Beginners'. In april gaat Peter Chand naar scholen met 2-talig onderwijs in Bladel en Weert en verzorgt hij zowel een vertelworkshop als een lesdag voor creatieve zzp'ers zoals verhalenvertellers, straatartiesten en -muzikanten, goochelaars en poppenspelers.

Zie programma in agenda op www.verhaalderij.nl. Inschrijven workshops via agenda of (06) 28.083.318.

Fotobijschrift (storytellers_1): Beroepsvertellers Ben Haggarty (l), Nell Phoenix en Peter Chand gaan binnenkort aan de slag in het zuiden van het land.

Meer berichten
Shopbox