De Veldhovense 'tafelaars', verantwoordelijk voor het Feest der Feest, het Lentefeest.
De Veldhovense 'tafelaars', verantwoordelijk voor het Feest der Feest, het Lentefeest. (Foto: Bert Jansen)

Feest der Feesten wordt nog groter

Zaterdag 24 maart vindt in Evenementencomplex de Heiberg de 15e editie van het Lentefeest plaats.

VELDHOVEN - Het Lentefeest wordt al 30 jaar verzorgd door de leden van Ronde Tafel 166 Veldhoven. Deze 'tafelaars', zoals ze genoemd worden, zijn 16 mannen in de leeftijd tussen de 25 en 40 jaar. Public Relations Officer (PRO) Marcel Kennis en voorzitter Guido Hardy vertellen gezamenlijk over Ronde Tafel 166 Veldhoven. "Wij als tafelaars zijn een groep mannen in dezelfde levensfase. Je kunt je niet aanmelden als tafelaar; je wordt daarvoor gevraagd."

Helpende handjes

"Een tafelaar is een vriend voor het leven. Tijdens tafelavonden worden boeiende discussies gevoerd, over privéleven maar ook ervaringen delen over de verschillende beroepen. Wij zijn een afspiegeling van de samenleving, mannen met verschillende beroepen, verschillende achtergronden, verschillende inzichten."
"We zijn allen verbonden met Veldhoven en zetten ons in voor Veldhoven. Dat doen we door, naast financiële bijdragen, onze persoonlijke inzet zoals onze helpende handjes tijdens de intocht van Sinterklaas. We zorgen voor afzettingen en helpen waar nodig. Een dag per jaar gaan we op pad om onderhoud te plegen aan De Vlasroot. Het is een kleine greep uit activiteiten waar we ons voor inzetten."

Feest der Feesten

30 jaar lang organiseert Ronde Tafel 166 Veldhoven elke 2 jaar het lentefeest. "Het is inmiddels een begrip geworden binnen Veldhoven. De opbrengst van de avond komt ten goede aan verschillende organisaties binnen Veldhoven. Dit jaar ondersteunen wij Swove en Vier het Leven, voor de ouderen van Veldhoven. Hobby- en techniekclubs binnen Veldhoven en het Eerstelijns lokt voor mensen met een laag inkomen kunnen ook rekenen op een financiële bijdrage."
Het Feest der Feesten, zoals het Lentefeest in het Veldhovense ook wel wordt genoemd, heeft dit jaar een extra evenement toegevoegd. "De opbouw van de feestlocatie neemt enkele dagen in beslag. Op zaterdag staat deze natuurlijk al klaar en alleen voor de avond gebruikt. Zonde natuurlijk. Daardoor zijn we met het plan gekomen om overdag een feest voor de Veldhovense ouderen te organiseren. Ouderen hebben een uitnodiging ontvangen via SWOVE of Vier Het Leven en krijgen een feestelijke lunch aangeboden. Tussen 11.00 en 14.00 uur komen de Meisjes met de Wijsjes optreden en Magic Mike zorgt voor het verdere vermaak. Het eten wordt verzorgd door Truffelaer Veldhoven."

Groot geheim

Er zijn nog kaarten te koop voor het Lentefeest. "Bedrijven kunnen op verschillende manieren sponsoren. Er zijnn verschillende sponsorpakketten. Particulieren kunnen losse toegangskaarten kopen voor 125,00 euro per stuk. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dè feestavond waar iedereen geweest moet zijn en die inmiddels een traditie is geworden."
De optredens van de avond zijn nog een groot geheim en alleen bekend bij de leden die het Lentefeest organiseren. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.rondetafelveldhoven.nl

Meer berichten
Shopbox