Mr. Veldhoven - Lau Liefting - 10 Miles. 'Vanaf 2013 organiseren we de 10 Miles eind augustus. Dat gaat nu dus veranderen!" FOTO: Bert Jansen.
Mr. Veldhoven - Lau Liefting - 10 Miles. 'Vanaf 2013 organiseren we de 10 Miles eind augustus. Dat gaat nu dus veranderen!" FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Niet meer in augustus, maar eind juni

Veldhoven 10 Miles staat de komende 5 jaar voor eind juni op de kalender. "We komen hiermee tegemoet aan de wensen van verschillende doelgroepen", aldus Lau Liefting.

VELDHOVEN - De organisatie van 10 Miles heeft kritisch geluisterd naar de deelnemers. Lau Liefting vertelt: "Vanaf 2013 organiseren we dit evenement eind augustus. Een veelgehoorde klacht daarbij was, dat er dan veel mogelijke deelnemers nog op vakantie waren. Om iedereen in de gelegenheid te stellen mee te kunnen doen hebben we nu gekozen voor eind juni. Dan zitten we nog vòòr de schoolvakanties en om ons heen zijn geen wedstrijden gepland door andere atletiekverenigingen. We hebben eind juni voor 5 jaar vast laten leggen voor de Veldhoven 10 Miles."

Instromen

De voorbereiding voor het evenement is in volle gang. "Vanaf zondag 11 februari hebben we een programma samengesteld voor mensen die willen beginnen met lopen. Ze kunnen instromen met de trimloop die iedere 2e, 4e en 5e zondag van de maand om 10.30 uur op de baan gehouden wordt. Het programma loopt 3 maanden en is gratis. Lopers kunnen kiezen voor verschillende afstanden, namelijk 3,9 kilometer, 6,3 kilometer of een veelvoud hiervan."

Inschrijven

Inschrijven voor de Veldhoven 10 Miles of de 5 Miles kan tot woensdag 20 juni. Inschrijven voor de bedrijvenloop kan tot vrijdag 1 juni. Voor de jeugd gelden andere inschrijftijden. "De jeugd kan zich tot op de dag zelf aanmelden."
Het programma gaat om 16.15 uur van start met de jeugd. Vanaf 18.00 uur starten de 5 en 10 Miles en de bedrijvenloop. "We hebben ook voor het aanwezige publiek een heel leuk programma. Naar de lopers kijken en daar kan van genoten worden tijdens een hapje en een drankje op ons terras."

Records

De Veldhoven 10 Miles wordt naar alle waarschijnlijkheid voor de laatste keer op het bestaande parcours gelopen. "Dat zou afgelopen augustus al zijn geweest, maar de werkzaamheden hebben wat vertraging opgelopen waardoor we in juni zeker nog gebruik kunnen maken van het parcours zoals we dat al jaren hebben gelopen. Het betekent ook dat voor de laatste keer het parcoursrecord kan worden verbeterd. Bij de heren heeft Paul Zwama het record in handen met 51'32, gelopen in 2017. Bij de dames staat het baanrecord vanaf 2015 op naam van Kim Dillen met 58'08. Er staat een mooie bonus te wachten voor degene die het baanrecord verbetert. Bovendien kan het niet meer uit de boeken worden gelopen."

Compleet

De Veldhoven 10 Miles komt ook met een uitbreiding van het huidige programma. "GVAC heeft een grote groep wandelaars. Om ook hen tegemoet te komen, kan er gewandeld worden op diverse afstanden. Met de laatste Witvencross was dat deelnemersaantal al een groot succes. Meer dan 200 wandelaars uitkomend op verschillende afstanden hebben hieraan meegedaan."

Meer berichten
Shopbox