Het Kempisch Kamerkoor staat al 11 jaar garant voor de indrukwekkende uitvoering van de Johannes Passion in Eersel.
Het Kempisch Kamerkoor staat al 11 jaar garant voor de indrukwekkende uitvoering van de Johannes Passion in Eersel. (Foto: PR Kempisch Kamerkoor)

'Bach aan Bed' door Kempisch Kamerkoor

Met veel plezier biedt Het Kempisch Kamerkoor op dinsdagavond 13 maart een uniek concert aan in het Auditorium van het Maxima Medisch Centrum (MMc), Veldhoven.

VELDHOVEN - In samenwerking met de Dienst Geestelijke Verzorging en de vrijwilligers van het ziekenhuis, wordt voor, tijdens en na het concert alles tot in de puntjes verzorgd. Het is namelijk een besloten concert, speciaal bedoeld voor patiënten die op dat moment in het ziekenhuis verblijven én voor hun naasten. Uiteraard zijn verplegend personeel en de vrijwilligers zelf ook van harte welkom bij dit meer dan unieke concert.
De Johannes Passion van J. S Bach vormt één van de mooiste repertoirestukken van Het Kempsich Kamerkoor waarvan de uitvoering, jaarlijks op Goede Vrijdag in Eersel, inmiddels een 11-jarige, zeer bijzondere traditie is. Tijdens 'Bach aan Bed' brengt het koor deze prachtige muziek dan ook graag ten gehore. Onder inspirerende leiding van dirigent Cees Wouters en met professionele pianobegeleiding door pianiste Tannie van Loon, zijn deze avond alle koorwerken te horen, afgewisseld met een korte uitleg over de symboliek door Bach verwerkt in deze muziek.
Het 'Bach aan Bed'-concert in het Auditorium van het MMCbegint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 à 20.30 uur, afhankelijk van de conditie van het publiek. Na afloop van het concert is het natuurlijk mogelijk om elkaar nog te ontmoeten onder het genot van koffie of thee met iets lekkers erbij.

Meer berichten
Shopbox